Home / Teknologi / SAP untuk melabur euro 2bil dalam IOT menjelang akhir 2020

SAP untuk melabur euro 2bil dalam IOT menjelang akhir 2020

Big bet: SAP is investing in the Internet of Things (IoT), in which regular objects are connected to networks to send and receive data.—  Reuters

Big pertaruhan: SAP melabur dalam Internet Perkara (IOT), di mana objek biasa disambungkan kepada rangkaian untuk menghantar dan menerima data.- Reuters

FRANKFURT: 2bil euro SAP pembuat perisian terbesar di Eropah telah mengenal pasti (RM9.2bil) bagi pelaburan dalam produk yang membantu syarikat-syarikat untuk menyambung segala-galanya daripada mencuci mesin untuk kereta ke Internet.

Syarikat Jerman berkata ia akan melabur jumlah yang pada akhir tahun 2020, mensasarkan apa yang ia menganggarkan menjadi pasaran 250bil euro (RM1.1tril) dalam Internet yang dipanggil Perkara (IOT), di mana objek biasa disambungkan kepada rangkaian untuk menghantar dan menerima data.

fungsi tersebut semakin digunakan dalam pembuatan dan bidang-bidang seperti logistik, pertanian digital, pesawat atau percetakan 3D.

SAP memeterai perjanjian minggu lalu untuk bekerjasama dengan Jerman bahagian kereta pembuat Robert Bosch untuk menyambung segala-galanya daripada pemutar skru untuk kereta ke Internet, dan lebih banyak tawaran boleh diikuti.

Syarikat akan melancarkan barisan produk baru, yang digelar SAP IOT, yang akan menggabungkan data yang banyak daripada benda-benda yang disambungkan ke Internet dengan pembelajaran mesin dan SAP tepat masa pangkalan data S / 4 HANA.

“Ia merupakan pasaran yang besar dan berkembang dan kita fikir kita boleh menjadi sebahagian penting daripada itu,” kata Tanja Rueckert, naib presiden eksekutif SAP yang bertanggungjawab bagi aset digital dan Internet Perkara.

“Walaupun perniagaan dan sektor awam entiti mempunyai mengakses maklumat lebih dan masa nyata suapan, mereka masih mempunyai kesukaran mengikat semua bersama-sama,” kata SAP.

Pada tahun 2020, 21 bilion peranti IOT akan digunakan di seluruh dunia, meningkat daripada kurang daripada 5 bilion tahun lalu, firma penyelidikan Gartner menganggarkan.

Rueckert berkata sebahagian daripada pelan pelaburan 2bil euro (RM9.2bil) akan dikhaskan untuk pengambilalihan disasarkan, tawaran bolt-on biasanya kecil yang dimuatkan dalam portfolio IOT SAP.

SAP berkata pada hari Rabu ia telah membeli PLAT.ONE Itali dan Teknologi Fedem dari Norway untuk jumlah yang tidak didedahkan. Kedua-dua pengambilalihan akan disepadukan ke dalam SAP IOT.

“Kami bekerjasama dengan Siemens, Dell, Intel, T-Systems dan Vodafone antara lain. Kami bercakap dengan rakan-rakan lain juga. Itulah arah yang kita akan terus melihat. Untuk bekerja dengan orang lain dalam perkongsian, “kata Rueckert. – Reuters

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.