Home / Berita / Rosmah pembantunya: Yeo masih boleh melawat Permata

Rosmah pembantunya: Yeo masih boleh melawat Permata

Datin Seri Rosmah Mansor.

Datin Seri Rosmah Mansor.

KUALA LUMPUR: Jemputan untuk ADUN Damansara Utama Yeo Bee Yin untuk melawat Permata belum ditarik balik dan rancangan sedang dibuat untuk ia berlaku minggu ini, menurut seorang pembantu kepada Perdana Menteri isteri Datin Seri Rosmah Mansor.

Dalam satu kenyataan hari ini, Datuk Rizal Mansor bagaimanapun berkata bahawa dalam tempoh tiga hari selepas lawatan itu, Yeo mesti bersetuju untuk mengadakan sidang akhbar menjemput semua media untuk menjelaskan secara terperinci mengenai projek-projek kontroversi dalam pimpinan DAP Pulau Pinang.

“I (ingin) menyerlahkan lagi bahawa DAP tidak mempunyai monopoli untuk menuntut ketelusan,” katanya.

Dilaporkan bahawa Yeo mahu melihat akaun Permata dan mendapatkan gambaran penuh tentang bagaimana program pendidikan awal kanak-kanak, yang dinaungi Rosmah, telah dijalankan.

Rizal berkata: “. Akaun Permata diaudit sepenuhnya setiap tahun oleh Pejabat Ketua Audit Negara, dan ia bebas untuk membaca tentang laporan-laporan tahunan”

Berikut kenyataan penuh yang dikeluarkan oleh Rizal:

YB YEO BEE YIN MASIH DIJEMPUT TETAPI DAP TIDAK MEMPUNYAI MONOPOLY ON yANG KETELUSAN

1. Jemputan kepada anda untuk melawat PERMATA tidak ditarik balik. Kami merancang untuk menjadi tuan rumah lawatan anda minggu ini. Dalam masa 3 hari selepas lawatan itu, YB Yeo mesti bersetuju untuk mengadakan sidang akhbar menjemput semua media dan dia sebagai balasan mesti bersetuju untuk menjelaskan secara terperinci mengenai berbilion ringgit kontroversi DAP seperti yang ditunjukkan di bawah. Kami meminta pegawai anda menghubungi pejabat Setiausaha kami untuk memuktamadkan perkiraan.

2. Saya menyerlahkan lagi bahawa DAP tidak mempunyai monopoli untuk menuntut ketelusan. Ia juga adalah hak saya untuk meminta YB Yeo untuk menjelaskan secara terperinci dokumen-wiki Pulau Pinang sejak berbilion-bilion ringgit dalam dana negeri yang terlibat.

3. YB Yeo kini mendakwa bahawa laporan PAC negeri pada Terowong Pulau Pinang akan dibentangkan pada bulan November tetapi tidak menyebut bahawa sejak setahun yang lalu, dua tarikh akhir sebelum telah terlepas.

4. Mungkin tarikh akhir ke-3 ini tidak akan berakhir seperti janji-janji pecah Ketua Menteri Pulau Pinang untuk mendedahkan perjanjian penambakan pada bulan Disember dan DAP janji pada bulan Januari untuk menyaman seorang pemimpin PAS lebih tuntutan pembiayaan Israel.

5. Adakah YB Yeo tidak bimbang bahawa Kerajaan DAP Pulau Pinang adalah membayar RM305 juta untuk berbuat 4 laporan atau RM3 bilion tanah negeri sudah dijual atau pra-dijual oleh syarikat Tunnel swasta? Atau bahawa projek tersebut berkali-kali ditangguhkan sementara laporan mahal sendiri adalah belum siap walaupun bayaran dibuat?

6. YB Yeo juga tersirat bahawa saya tidak pernah mendengar Akta Kebebasan Maklumat (FOI) di mana kami boleh meminta maklumat mengenai Taman Manggis.

7. Mungkin dia tidak memahami bahawa FOI Pulau Pinang pelik memerlukan anda untuk menandatangani akuan berkanun menjanjikan untuk tidak mendedahkan kandungan secara terbuka, yang membawa makna FOI a. Inilah sebabnya mengapa C4 NGO mempersoalkan minggu lepas jika FOI ini telah benar-benar membantu sesiapa pun.

8. akaun PERMATA diaudit sepenuhnya setiap tahun oleh Jabatan Audit Negara dan ia bebas untuk membaca tentang laporan-laporan tahunan.

RIZAL MANSOR

– Bernama

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.