Home / Sukan / Rosberg yakin Mercedes mempunyai cukup dalam jangka akhir

Rosberg yakin Mercedes mempunyai cukup dalam jangka akhir

SINGAPURA (Reuters) – Nico Rosberg mendakwa kemenangan kelapan musim ini di Singapore Grand Prix pada ahad tetapi hatinya akan berada dalam mulutnya pada babak akhir selepas diletakkan kedua Daniel Ricciardo telah mengancam untuk merempuh masuk partinya.

Rosberg bermula di petak dalam perlumbaan ke-200 dan telah menjaga Pemandu Red Bull dengan panjang lebar senjata sehingga Australia diadu untuk tayar segar dengan 16 pusingan untuk pergi dan menetapkan mengenai mengekang pemimpin, mengambil tiga saat chucks keluar defisit setiap pusingan.

The Red Bull kehabisan jalan oleh akhir maraton 61 pusingan itu, bagaimanapun, sebagai Rosberg bertahan untuk kemenangan kedua 0,488, kejururawatan set terakhir tayar kompaun lembut melalui 28 pusingan melelahkan ke garisan penamat untuk paling sempit kemenangan.

“Saya terpaksa berada di dalam yang bertugas terakhir dan memastikan saya melakukan segalanya dengan betul,” Rosberg kepada pemberita selepas topping podium menjelang Ricciardo dan rakan sepasukannya Lewis Hamilton.

“tayar itu berlangsung tepat sehingga saya sangat gembira dan apabila kita memulakan pusingan terakhir, saya tahu memimpin akan menjadi cukup dan tayarnya tidak segar lagi anyway,” kata pemain Jerman, yang berpindah lapan mata di atas Hamilton dengan enam perlumbaan.

“Saya menolak keras seperti saya boleh dan ia bekerja. ia tidak pernah mudah di Singapura, topi off untuk Red Bull bagi apa-apa usaha yang mengagumkan untuk cuba mendapatkan kami. ”

sebelumnya lapan perlumbaan di Singapura hanya akan dimenangi oleh juara dunia tetapi Rosberg menegaskan dia melayan cabaran beliau untuk tajuk pertama pada setiap perlumbaan demi perlumbaan dan tidak berfikir terlalu jauh di hadapan.

“a statistik seperti itu bukan sesuatu yang saya memberi tumpuan kepada, ia tidak mempunyai apa-apa kepentingan kepada saya,” kata pemain berusia 31 tahun itu berkata, selepas memenangi perlumbaan ketiga berturut-turut.

“Hari ini Saya gembira untuk memenangi perlumbaan kerana itulah yang saya datang ke sini untuk dilakukan, jadi saya akan menyambut selepas ini, pulang ke rumah dan kemudian hentian seterusnya ialah Malaysia di mana saya akan cuba untuk mengulangi bahawa kerana saya dalam daftar yang baik sekarang.

“Saya teruja memenangi perlumbaan hari ini dan tidak memikirkan tentang jumlah mata. Saya tidak mempunyai yang terbaik kenangan di sini dan landasan yang tidak melayan saya dengan baik pada masa lalu, “katanya.

” Seluruh hujung minggu pergi dengan sempurna sehingga hari ini ia adalah satu masalah besar tetapi esok tidak begitu banyak . “

(Penyuntingan oleh Pritha Sarkar)

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

jual beli kereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *