Home / Sukan / Rooney teka-teki adalah sakit kepala terbesar Mourinho

Rooney teka-teki adalah sakit kepala terbesar Mourinho

LONDON (Reuters) – Dari semua dilema pengurusan menghadapi Manchester United, Jose Mourinho selepas tiga kekalahan kejayaan, masa depan kapten, Wayne Rooney adalah yang paling mendesak.

Kapten England, digunakan dalam peranan bahagian tengah musim ini, telah menjadi tokoh periferal dalam satu pasukan bergelut untuk gel dan prestasi kurang memberangsangkan dalam 3- 1 kekalahan di Watford pada Ahad membawa kepada panggilan meluas untuk beliau digugurkan.

Rooney berkumpul satu pukulan, tidak memainkan tunggal melalui bola dan dicipta hanya dua peluang untuk rakan sepasukan dengan sembilan sudut dan tendangan percuma beliau mengambil.

sumbangan pertahanan beliau adalah juga diabaikan, gagal untuk membuat satu menangani dan mendaftar satu blok dan satu pemintasan dalam mudah tersinggung 90 minit di mana keutamaan beliau muncul untuk terlibat dalam dialog yang berterusan dengan pengadil Michael Oliver .

“Alex Ferguson tahu lebih daripada tiga tahun yang lalu … Wayne Rooney tidak lagi bernilai tempat dalam pasukan Manchester United,” veteran United pemerhati Jim White menulis dalam Daily Telegraph.

“Slow pemikiran dan kaki, United adalah pasukan yang masa ini berfungsi seolah-olah berjalan melalui kastard dan banyak menyalahkan terletak dengan pilihan yang berterusan, dalam kedudukan yang paling kritikal dalam pasukan, seorang lelaki yang sedang bermain di reputasinya. “

Mourinho tidak pernah takut untuk membuat keputusan yang sukar dalam kerjaya pengurusan trofi sarat dan dia menghadapi satu yang besar kepada Rooney yang berusia 30 tahun itu, yang adalah empat gol singkat memotong Bobby Charlton ketika kelab itu semua penjaring terbanyak.

Rooney telah menjadi bahagian penting dalam serangan United sejak menjaringkan gol yang cemerlang hatrik ketika menentang Fenerbahce pada penampilan pertama untuk kelab Old Trafford 12 tahun lalu selepas tiba dari Everton.

dalam tahun-tahun kebelakangan ini, dengan kadar beliau berkurangan, beliau telah beroperasi dalam peranan yang pernah lebih mendalam.

Bekas pengurus Louis van Gaal bermain dia di bahagian tengah pada akhir musim lalu dan dia mengisi bahawa peranan dengan kesan diabaikan untuk England dalam kempen Euro 2016 suram tahun ini.

Mourinho memilih untuk melakukan perkara yang sama, perbankan pada julat Rooney pemergian dan pengalaman untuk mencipta peluang untuk penyerang Zlatan Ibrahimovic dan Marcus Rashford.

Tetapi kekurangan mobiliti menjadikan United diramal dan mudah untuk mempertahankan terhadap dan Mourinho perlu akan terdorong untuk memainkan Ander Herrera tajam atau pemain tengah semula jadi seperti Morgan Schneiderlin untuk membolehkan Paul Pogba lebih banyak kebebasan untuk mendapatkan ke hadapan.

United peminat telah menyuarakan kebimbangan mereka tentang Rooney di media sosial dan rancangan panggilan radio dalam gelombang peningkatan rasa tidak puas hati dan Mourinho menghadapi beberapa hari tegang di mana untuk memikirkan keadaan.

Walaupun Rooney tidak mungkin berada dalam skuad ke muka divisyen tiga Northampton Town dalam Piala Liga pada hari Rabu, pemilihan beliau untuk perlawanan Liga Perdana Inggeris menentang juara Leicester City pada Sabtu telah menjadi isu pembakaran pengurus.

(Penyuntingan oleh Mitch Phillips)

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia