Home / Hiburan / Robert Redford merupakan pengarah terlalu memilih

Robert Redford merupakan pengarah terlalu memilih

Segala yang ada bahawa kualiti tak dpt ditentukan yang menjadikan bintang, Robert Redford sentiasa mempunyai dalam penyodok.

Ia tidak hanya kira-kira mencari bahagian, sama ada. Untuk sebagai buruk sebagai orang-orang mata biru dan klasik kacak ciri berada dalam Butch Cassidy and the Sundance Kid (1969), The Way We Were (1973), Semua Lelaki Presiden (1976) dan Out of Africa (1985) – Filem yang telah menjadikan beliau salah satu ikon skrin terbesar abad ke-20 – pelakon itu telah lama berpindah lebih dari itu untuk menjadi pengarah yang dihormati dan , melalui Institut Sundance dan Festival Filem, juara pawagam bebas.

Pada 80, dia masih mempunyai bahawa kualiti bintang, dengan jenis kehadiran dan daya tarikan lembut yang serta-merta hushes sebuah bilik dan mempunyai semua orang makan dari tangannya, sebagai wartawan di Los Angeles tahu bila mereka kuiz beliau mengenai filem barunya, Pete Dragon.

Tetapi apa yang salah satu pelakon yang dramatik paling dihormati dalam generasinya melakukan dalam pengembaraan fantasi kanak-kanak, di mana utama bersama bintang beliau adalah besar, berbulu, komputer yang dijana naga?

Image result for robert redford gif

jawapannya, dalam perkataan, adalah sihir, kata Redford, yang tertarik dengan ini filem keluarga lama, yang Konsep Baru bersungguh-sungguh 1977 muzik animasi Disney yang mempunyai nama yang sama, kerana ia adalah mengenai kuasa ajaib bercerita.

Redford memainkan Mr Meacham, seorang lelaki yang terkenal dengan memberitahu tinggi cerita mengenai memenuhi naga di dalam hutan, yang tiada siapa percaya sehingga seorang anak yatim dijumpai di dalam hutan, Pete, mula bercakap tentang kawan misteri beliau Elliot.

“Saya membesar dengan perkataan, sihir, yang paling utama . Kerana apabila anda adalah seorang kanak-kanak dan dunia lebih besar daripada anda, bila-bila masa anda melihat perkataan itu, ia bermakna anda sedang menyentuh sesuatu yang lebih besar daripada hidup anda, dan saya suka idea itu. Dan kemudian anda menjadi lebih besar. Tidak lama selepas itu, anda hidup kehidupan di mana tidak ada sihir lagi dan anda jenis menyesal kehilangan itu. Apabila usia meningkat, dunia mendapat lebih gelap, hal-hal yang lebih sinis, jadi saya suka dengan idea ini bahawa saya boleh memainkan peranan dalam projek yang benar-benar mempunyai kaitan dengan sihir dan menjaga yang masih hidup, “kata Redford.

pete's dragon

Pete Dragon menunjukkan bercerita sebagai satu cara untuk menyambung emosi dengan orang tersayang.

Ditulis dan diarahkan oleh David Lowery, Pete Dragon juga menunjukkan bercerita sebagai cara untuk menyambung emosi dengan orang tersayang, sesuatu yang Pete (Oakes Fegley), anak perempuan Encik Meacham ini Grace (Bryce Dallas Howard) dan naga itu semua pengalaman. Ini melanda kord dengan Redford, yang terikat dengan keluarga sendiri dengan cara ini.

“Saya telah dibesarkan oleh diberitahu cerita, kebanyakannya untuk menenangkan saya ke bawah pada waktu malam jadi saya pergi ke tidur. Bagi saya, tiada apa-apa yang lebih besar daripada ‘suatu masa dahulu …’ Itu bermakna kepada saya sebagai seorang kanak-kanak, jadi saya memutuskan untuk melakukan perkara yang sama untuk anak-anak dan cucu-cucu saya, “kata bintang, yang mempunyai tiga orang kanak-kanak berusia 45 hingga 55 dengan bekas isterinya Lola Van Wagenen, 77, dan tujuh cucu yang berumur tujuh hingga 24

“Saya menggalakkan mereka untuk memberitahu cerita sepanjang masa,” kata Redford, kini berkahwin dengan pelukis Jerman Sibylle Szaggars, 58. ” apabila kita duduk untuk makan, kita akan pergi di sekitar meja dan semua orang akan mempunyai mereka-reka cerita atau memberitahu sesuatu yang telah berlaku kepada mereka pada siang hari.

Image result for robert redford gif

“sekarang, saya tidak meletakkan anak-anak tidur lagi, kita hanya duduk-duduk dan bercakap dan kadang-kadang saya sengaja akan mewujudkan situasi fantasi untuk kita bercakap tentang, hanya untuk memastikan bahawa hidup. Saya fikir ia adalah menyedihkan bahawa budaya kita telah kehilangan banyak sihir memihak kepada mendapat terlalu sebenar tentang apa yang sedang berlaku. “

Beliau telah berusaha untuk memelihara tradisi bercerita dalam industri filem itu juga, terutamanya kisah kemanusiaan yang dia kata mula jatuh daripada memihak di Hollywood pada awal tahun 1980-an.

Inilah sebabnya mengapa beliau mengasaskan Sundance Institute dan Filem Festival berhampiran rumahnya di Utah pada tahun 1981, kata bintang, yang pada tahun itu juga membawa pulang Pengarah Terbaik dan Best Oscars Gambar untuk drama watak Orang Biasa (1980), filem arahan beliau.

“Saya mahu menyimpan bercerita hidup dari segi filem, kerana saya melihat banyak daripada perubahan yang berlaku di sekeliling tahun 1979 dan 1980: televisyen kabel dan video atas permintaan semakin meningkat, dan pada masa yang sama, Hollywood sebagai satu industri telah mengecut – ia mengikuti wang dan membuat filem-filem di mana ia boleh diberi jaminan keuntungan [

“ini bermakna filem untuk orang muda dan teknologi baru yang dicipta keupayaan untuk mempunyai lebih banyak letupan dan letupan dan semua jenis perkara-perkara yang menarik. Hollywood mula tidak lagi memberi tumpuan kepada jenis filem yang saya suka, yang merupakan cerita yang lebih manusia, “katanya. “Jadi saya memutuskan saya akan cuba dan mencipta tempat di mana pembikin filem baru dengan idea-idea baru boleh datang dan berkembang, dan tidak akan hilang.”

The Sundance Institute dan Festival filem – yang menyediakan fellowship, bengkel, pembiayaan dan pendedahan untuk up-dan-datang pembuat filem indie – telah memainkan peranan penting dalam kejayaan pengarah terkenal seperti Quentin Tarantino, Steven Soderbergh dan David O. Russell. Ini membawa Masa majalah untuk mengalih sunting Redford “godfather filem indie” dalam senarai 2014 sebanyak 100 orang paling berpengaruh di dunia.

A alam sekitar bersemangat dan sifat-kekasih, Redford juga dihangatkan dengan tema pemuliharaan di Pete Dragon di mana Elliot naga ditemui kerana rumah hutan beliau sedang beransur-ansur dimusnahkan oleh pembalakan. Membuat filem di New Zealand oleh itu melayan, dan bukan hanya kerana keindahan alam semula jadi, tetapi juga rakyat dan kebudayaan mereka, yang mengingatkannya tentang masa silam di Amerika.

“Saya membesar di Amerika apabila ia adalah sangat berbeza daripada apa yang ada sekarang. Kami telah menjadi keras bermata dan saya telah melihat negara saya kehilangan beberapa tidak bersalah itu. Kemudian anda melihat ke New Zealand dan ingat bahawa cara kita sekali adalah – kita ramah, kita mempunyai tanah yang indah yang tidak overdeveloped, dan orang ramah. Ia adalah suasana yang sangat positif. Jadi untuk pergi ke sana dan membuat filem ini adalah hanya membahagiakanku. “

Image result for robert redford gif

Tetapi nostalgia kerana dia ketika zaman dan baik bercerita lama, dia lapar untuk baru cabaran profesional. Pete Dragon merayu sebahagiannya kerana beliau tidak pernah berbuat filem kanak-kanak dan adalah ditarik kepada “apa-apa saya tidak dilakukan sebelum ini”.

“Anda terus bergerak, anda terus mencuba perkara-perkara baru – yang membuat anda aktif, “kata Redford, yang masih memenangi anugerah untuk lebih banyak peranan baru-baru ini, termasuk satu pada tahun 2013 survival drama Semua Adakah Hilang di mana beliau adalah satu-satunya pelakon dan membawa filem keseluruhan.

Walaupun peranan kecil dalam 2014 superhero filem Captain America:. The Winter Soldier adalah memuaskan, beliau berkata, kerana dia mendapat untuk bermain lelaki yang buruk untuk sekali

“Saya suka itu. Apa yang saya pelajari dari filem itu adalah bagaimana untuk menjadi penjahat dan yang hanya menyeronokkan. Saya mendapat untuk benar-benar menjadi buruk ***, dan saya fikir ia boleh menjadi seronok jika saya boleh membuat orang yang tidak baik ini menarik dan memberikan sudut pandangan yang membuat anda berfikir, walaupun dia seorang lelaki yang tidak baik. “

Beliau telah mula bekerja pada filem Netflix dengan Jane Fonda, Jiwa kita di Malam kira-kira percintaan pahit manis antara seorang janda dan duda di usia senja mereka.

“tahun ini adalah bertindak tahun, “katanya. “Aku akan mengikut yang dengan filem lain dengan David Lowery, yang dipanggil The Old Man and the Gun yang sangat ringan, filem yakin,” katanya projek pada kisah benar seorang perompak bank sepanjang hayat. Kemudian selepas tahun baru, saya mempunyai dua projek yang saya akan mengarahkan, “tambah bintang, yang mengarah kredit termasuk drama diterima dengan baik Kuda Whisperer (1998) dan Quiz Show (1994).

satu-satunya konsesi dengan umur seolah-olah bahawa dia adalah tak terhingga lebih berhati-hati apabila melangkah di belakang kamera hari ini.

“Pengarahan mengambil masa setahun dari hidup saya . Dan apabila anda sampai ke umur saya, anda tidak mempunyai banyak masa untuk ganti. “- Berita Harian / Asia News Network / Alison De Souza

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia