Home / Sukan / ribut Rosberg ke tiang di Singapura

ribut Rosberg ke tiang di Singapura

SINGAPURA (Reuters) – Pemandu Mercedes, Nico Rosberg mengambil petak pertama ke-200 perlumbaan Formula Satu selepas kelayakan yang menakjubkan pusingan di litar jalan Marina Bay Singapura, Sabtu lalu.

The Jerman itu pusingan terbaik satu minit 42,584 saat meninggalkan dia sempurna diletakkan untuk merebut kembali mendahului kejuaraan daripada rakan sepasukan British Lewis Hamilton di bawah lampu limpah, Ahad lalu.

Rosberg memuji pusingan sebagai salah satu yang terbaik dalam kerjayanya dan, dengan mendapatkan petak ke-29 di sebuah litar yang menawarkan peluang memotong minimum, pemain berusia 31 tahun itu akan menaruh harapan untuk mendapatkan kemenangan kelapan musim ini.

“Saya pasti gembira dengan yang itu. Ia adalah salah satu saya tiga pusingan atas pernah,” kata Rosberg, yang duduk dua mata di belakang Hamilton dengan tujuh pusingan yang tinggal.

Red Bull, Daniel Ricciardo berpecah pasangan Mercedes untuk menuntut tempat kedua dalam 1: 43,115, tepi Australia daripada juara dunia tiga kali Hamilton, juara dua kali di Singapura yang akan bermula di tempat ketiga

[

“ia tidak jelas dalam kelayakan bagaimana kita akan dibandingkan terhadap Red Bull, jadi saya benar-benar mempunyai untuk memberikan segala-galanya dan menariknya daripada beg itu, yang sejuk,” Rosberg berkata pusingan tiang penetapan beliau.

Ricciardo masih mencari kemenangan pertama musim ini selepas beliau telah dinafikan kemenangan oleh hentian pit botched di Monaco, dan dengan Singapura menyediakan litar yang paling serupa dengan Monte Carlo, Australia boleh berharap untuk menjadi lebih baik pada hari Ahad.

“Saya cukup gembira,” katanya. “Tujuannya adalah untuk berada dalam di barisan hadapan, kita tahu ia akan menjadi sukar untuk mendapatkan di hadapan Mercedes tetapi ia adalah baik untuk berada di hadapan salah seorang daripada mereka.”

remaja Belanda Max Verstappen, yang mempunyai suatu pertemuan kejutan dengan cicak monitor dalam amalan, akan bermula bersama Hamilton selepas menetapkan masa keempat terpantas untuk Red Bull.

Ferrari, Kimi Raikkonen bulat daripada bahagian atas lima.

pemenang tahun lalu, Sebastian Vettel akan bermula dari belakang grid, yang mengadu Jerman di radio daripada isu anti-rollbar dalam sesi kelayakan pertama dengan pasukan Ferrari beliau dapat membaiki kereta dalam masa untuk menetapkan pusingan yang cepat.

Vettel merasakan dia tidak mengikuti di landasan yang terlalu panjang dengan pasukannya, menjerit “itu adalah bodoh. Kita kehilangan masa” di radio kerana beliau memasuki pitlane selepas memukul perlahan daripada 22 pemandu.

“Kami memutuskan untuk mencuba dan lubang untuk menetapkan kereta tetapi tidak ada masa,” kata Vettel, yang telah memenangi empat daripada lima perlumbaan terakhir di Singapura. “Saya amat kecewa.”

Di belakang Raikkonen, pasangan Toro Rosso Carlos Sainz dan Daniil Kvyat diikuti oleh Nico Hulkenberg (Force India), Fernando Alonso (McLaren) dan Valtteri Bottas (Williams) untuk menyelesaikan bahagian 10 pada grid permulaan.

Force India, Sergio Perez pada mulanya menduduki tempat ke-10 tetapi Mexico mengambil penalti grid lapan tempat kerana gagal untuk melambatkan apabila bendera kuning sedang melambai ke arah akhir sesi kelayakan kedua.

(Penyuntingan oleh Alan Baldwin)

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

jual beli kereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *