Home / Hiburan / Review: Dipadamkan

Review: Dipadamkan

Review: Erased

mana anjing itu apabila anda perlu untuk menghapuskan makanan ini

Entertainment

[?

di sana saya s biasanya bahawa satu kejadian di zaman kanak-kanak kita yang menentukan siapa kita menjadi dewasa.

Malangnya, yang menentukan masa kadang-kadang tragedi . Walaupun tidak ada mesin masa bekerja (lagi), kita tidak boleh membantu tetapi tertanya-tanya – jika kita boleh kembali dalam masa dan mengenang kembali saat itu, akan perkara yang berubah yang berbeza

Dipadamkan [19459013?] jawapan yang mempersoalkan dengan menunjukkan hasil untuk lebih baik dan untuk lebih teruk. The 12-episod anime memperkenalkan kita kepada Satoru Fujinuma, penghantaran pizza berusia 29 tahun “budak” dan seorang artis manga gagal. Beliau mempunyai untuk berhenti adegan manga selepas editor memberitahu kepadanya bahawa dia tidak menggali cukup dalam untuk memberitahu pembaca cerita tulus. Sebab mengapa Satoru tidak lebih suka untuk melihat ke masa lalu adalah kerana dia dihantui oleh pembunuhan salah seorang rakan sekelas wanitanya ketika dia berusia 10 tahun.

Kali terakhir Satoru melihat gadis itu, Kayo Hinazuki, dia berdiri sendiri di taman pada hari yang sejuk dalam jaket merah dia dan mengalir selendang. Walaupun apa-apa dewasa boleh memberitahu dia bahawa apa yang berlaku bukan salah beliau, Satoru percaya dia boleh telah menyimpan Kayo jika hanya dia telah menemani rumahnya malam yang gelap. Lebih teruk lagi untuk muda Satoru, lelaki itu ditangkap kerana membunuh Kayo ini adalah tidak lain daripada kawan yang lebih tua daripada beliau.

Memilih untuk menjalankan kesalahan ini dari detik itu dan seterusnya, Satoru tumbuh selain daripada ibu dan kawan-kawannya, menjadi suka menyendiri dengan pandangan muram dan personaliti

Erased

‘Apa yang kamu katakan tentang beg saya?’ Gambar:. Iflix

Sebagai dihantui oleh ISN yang lalu ‘ t sahaja masalahnya. Dari masa ke semasa, Satoru mengalami satu fenomena yang tidak dapat dijelaskan yang dia memanggil “kebangkitan”. Pada masa ini, Satoru menjejaki kembali beberapa minit yang lalu. Teori beliau mengenai kebangkitan semula adalah bahawa alam semesta mahukan beliau untuk membetulkan kesilapan yang hanya berlaku – sebuah van memukul seorang budak kecil, sebagai contoh, yang boleh dielakkan jika seseorang berhenti pemandu. Inilah yang Satoru tidak dalam satu adegan … dan tidak apa jika dia mendapat cedera dalam proses; kompleks wira beliau boleh mengendalikan kecederaan.

Dalam semua revivals beliau, Satoru tidak pernah pulang lebih daripada lima minit. Tetapi pada suatu hari, acara yang mencetuskan kebangkitan semula yang mengambil dia kembali ke apabila Kayo masih hidup dan Satoru masih 10 akan pada 11

Semua yang dilindungi di dalam hanya episod pertama Dipadamkan . anime Ini menjamin kesetiaan cepat, bukan sahaja kerana ia hanya mempunyai 12 episod tetapi kerana pacing yang cepat, jalan cerita yang kuat dan beberapa cangkuk menarik.

Cangkuk yang paling besar adalah, sudah tentu, misteri pembunuhan itu dicampur dengan masa perjalanan unsur. Masalahnya ialah, penonton lebih kurang boleh meneka identiti pembunuh walaupun persembahan melemparkan herring merah atau dua tentang perjalanan kita. Walau bagaimanapun, apa yang menghalang kita menonton adalah untuk melihat sama ada atau tidak ini telah dipilih budak kecil tidak mengubah perjalanan sejarah, menyelamatkan rakan sekelas beliau serta mangsa pembunuh itu datang dan menangkap pembunuh, juga.

Juga, perjalanan masa sentiasa sesuatu dari kepala-scratcher. Tetapi dengan Dipadamkan kita tidak boleh diganggu dengan semua inti mengenai paradoks masa perjalanan kerana kita adalah sama seperti melabur sebagai wira muda yang di puncak mengubah masa depan – sehingga , kami ingin membuang rasa takut di Satoru apabila keraguan gigil ke dalamnya.

kami mahu akar untuk kanak-kanak ini kerana keperibadiannya begitu berbeza daripada orang dewasa kita bertemu pada permulaan. Pada masa lalu alternatif ini, muda Satoru lebih mesra dan lebih matang – seseorang yang disayangi oleh ibu dan kawan-kawannya, dengan masa depan yang cerah di hadapannya. Ia hanya hak yang Satoru perlu mendapatkan satu lagi peluang untuk membesar menjadi orang dewasa yang gembira.

Ia adalah dengan wawasan ini lebih matang yang Satoru datang untuk menyedari terdapat lebih kepada cerita daripada Kayo menjadi mangsa jenayah peluang. Bagi satu perkara, Satoru notis bahawa Kayo adalah mangsa penderaan kanak-kanak – yang membuka tin berbeza cacing yang membawa kepada kematiannya. Dan beberapa adegan penderaan di sini agak nyata, dan berhak demikian kerana perbuatan itu sendiri bukanlah sesuatu yang dapat dipoles begitu saja

Tetapi tidak semuanya suram dalam Dipadamkan -. Terdapat saat-saat kemenangan juga, apabila wira muda kita percaya bahawa cita-cita zaman kanak-kanak tidak semua yang kebudak-budakan. Terdapat juga kesan lucu daripada meletakkan minda dewasa dalam badan kanak-kanak itu

Dalam tempoh ini 12 episod -. Masing-masing kurang daripada 30 minit panjang – penonton menjadi mengambil bahagian dengan cara orang Jepun hidup. (Tawaran iflix Dipadamkan dalam bahasa yang asal Jepun dengan sari kata, yang saya fikir adalah pilihan yang lebih baik daripada versi yang digelar.)

Dalam kebanyakan rancangan TV, ibu bapa sentiasa digambarkan dalam satu cara – tidak benar-benar ada. Di sini, ia manis untuk melihat ibu Satoru yang digambarkan sebagai seorang perempuan terutama penyayang yang tahu apa yang anaknya memerlukan walaupun sebelum dia meminta beliau. Maka ada semua orang-orang dewasa yang memakai topeng yang berbeza tanpa menyedari apa peranan penting mereka dalam kehidupan kanak-kanak.

Kualiti ini mudah memadam beberapa kesilapan acara. Salah satu aspek yang yuckiest hubungan Satoru berusia 29 tahun itu dengan seorang gadis berusia 17 tahun. Walaupun ia platonik, segala-galanya hanya berasa sangat salah

rakan-rakan sekolah Satoru ini hadir prop hanya sebagai dimuliakan -. Ia akan menjadi baik untuk belajar sesuatu tentang mereka juga, terutama seorang budak yang bernama Kenya, yang terlalu taat dan terlalu matang untuk yang berusia 10 tahun. Apa yang kisahnya? Walau bagaimanapun, kami mendapatkan beberapa kepuasan macam dalam melihat bagaimana kehidupan mereka berubah selama-lamanya kerana perbuatan berani Satoru ini.

Dalam dunia sebenar kita telah datang untuk menerima untuk meninggalkan masa lalu pada masa lalu selama-lamanya, tetapi kadang-kadang ia adalah baik untuk menonton rancangan seperti Dipadamkan untuk mengingatkan kita bahawa letupan dari masa lalu tidak semua yang buruk.

semua 12 episod Dipadamkan boleh didapati di iflix.

Menggabungkan unsur-unsur perjalanan masa, misteri pembunuhan dan isu-isu sosial, Erased tahu bagaimana untuk bertemu penonton.

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

jual beli kereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *