Home / Hiburan / Review: Deepwater Horizon

Review: Deepwater Horizon

Lain kali anda berhenti di sebuah stesen minyak, ganti yang berfikir untuk pekerja-pekerja di pelantar minyak luar pesisir. Lelaki dan wanita yang berani, selepas semua, membelanjakan sehingga bulan di laut jauh dari keluarga mereka, bekerja keras untuk mendapatkan minyak dalam keadaan berbahaya.

Dan selepas menonton Deepwater Horizon thriller biografi mengenai tumpahan minyak yang paling teruk dalam sejarah Amerika, anda benar-benar merealisasikan faedah sepenuhnya betapa bahayanya syarat-syarat itu boleh. Walaupun kemajuan saintifik telah membolehkan kami untuk menggerudi ke dalam telaga-telaga minyak di bawah dasar laut dengan sewenang-wenangnya, ia hanya mengambil kesilapan manusia yang paling kecil (terutamanya ditambah pula dengan kecuaian korporat) untuk menyebabkan bencana.

Diarahkan oleh Peter Berg ( Hancock Lone Survivor ), filem ini menggabungkan kesan khas oktana tinggi dengan lakonan yang kukuh untuk mewujudkan pengalaman filem yang sangat menarik.

Jika anda terlupa cerita sebenar di sebalik filem ini, di sini ia sekali lagi: pada 20 April 2010, letupan dan kebakaran berlaku di atas kapal platform penggerudian Deepwater Horizon, yang terletak di luar pantai Louisiana. Ini menyebabkan banyak kematian, serta tumpahan minyak besar-besaran di Teluk Mexico, yang dianggap sebagai tidak sengaja tumpahan minyak marin yang terbesar di dunia.

Deepwater Horizon menceritakan kisah yang insiden yang membawa kepada bencana yang besar-besaran. Ia memperkenalkan kita kepada Mike Williams (Mark Wahlberg), seorang jurutera kapal platform, yang merupakan seorang lelaki keluarga setia kepada isterinya Felicia (Kate Hudson) dan anak muda. Ia adalah hari yang sibuk di Deepwater Horizon. Eksekutif dari BP, syarikat yang mengupah mereka, lawati, banyak yang tidak disukai daripada pegawai atasannya, Jimmy (Kurt Russell)

The workers on the Deepwater Horizon oil platform soon find themselves in hot water after disaster strikes. Photo: GSC Movies

The pekerja di pelantar minyak Deepwater Horizon tidak lama lagi mendapati diri mereka di dalam air panas selepas bencana berlaku. Photo: Filem GSC

The eksekutif yang diketuai oleh Don Vidrine (John Malkovich), berkeras bahawa platform bermula operasi penggerudian minyak, walaupun pada hakikatnya ujian keselamatan belum sepenuhnya dilaksanakan. Walaupun Jimmy melakukan yang terbaik untuk membantah, operasi pergi ke depan, dan anda tidak perlu untuk menjadi seorang graduan sekolah filem untuk mencari tahu apa yang berlaku seterusnya. minyak hits kipas dengan cara yang paling hebat mungkin, dan Mike dan anak kapal Deepwater mesti melarikan diri rig walaupun kemungkinan mustahil.

Kesan khas meyakinkan dan dilakukan dengan baik, dan beberapa letupan dalam filem akan memberi Michael Bay berjunub.

Walaupun semua pembunuhan beramai-ramai dan kemusnahan berlaku, tetapi, Berg bijak menyimpan cerita yang memberi tumpuan kepada perjuangan peribadi anak-anak kapal, dan kepahlawanan mereka dalam menghadapi bahaya. Kemuncak, yang menampilkan Mike dan lelah jambatan jurutera Andrea (Gina Rodriguez) perlu membuat pilihan yang menakutkan, dengan baik pemasangan dan merupakan kemuncak filem itu.

Satu lagi perkara yang menarik mengenai Deepwater Horizon adalah bahawa, tidak seperti thrillers lain, ia menunjukkan kepada kita bagaimana watak-watak bertindak balas terhadap penderitaan melalui peristiwa-peristiwa trauma cerita. Ini menambah bukan sahaja realisme, tetapi kedalaman emosi dan juga

Persembahan adalah baik:. Wahlberg umumnya pandai bermain peranan orang umum berani, dan pasti menonjol dalam filem ini. Russell juga bertukar dalam prestasi yang kuat, wataknya datang dari sebagai seorang yang berwibawa dan tidak mementingkan diri sendiri malangnya terperangkap dalam kekusutan birokrasi korporat

Ia adalah dengan cast sokongan, bagaimanapun, bahawa filem falters sedikit.: Berg melakukan yang terbaik untuk pengajaran pekerja bukan Wahlberg pada Deepwater Horizon dengan personaliti, tetapi mereka semua berasa agak yang sama, dan akhirnya mengaburkan antara satu sama lain menjelang akhir. Hudson mempunyai peranan saham yg menyusahkan isteri takut bimbang dari jauh.

Dan Malkovich mencuri setiap adegan dia berada dalam, tetapi tidak semestinya dengan cara yang positif. Beliau menggambarkan wataknya sebagai lambang sebenar perniagaan itu tak bertulang, dan trading platform beliau yang unik dan suara yang boleh membuat dia kadang-kadang merasa terlalu di atas. Dia pasti sentiasa watchable, walaupun!

Semua dalam semua, Deepwater Horizon adalah salah satu filem bencana ekologi yang lebih baik dibuat di luar sana. Menonton ia akan paling mungkin membuat anda berasa marah: tidak hanya pada skop tragedi itu, tetapi juga di tindakan beberapa orang yang sebenar yang menyumbang kepadanya. Dan mudah-mudahan yang akan membantu memastikan bahawa sesuatu seperti ini tidak berlaku lagi.


Mike (Wahlberg) and his superior Jimmy (Russell, left) admiring each others moustaches. Photo: GSC Movies

Mike (Wahlberg) dan unggul Jimmy beliau (Russell, kiri) mengagumi antara satu sama lain misai. Photo: Filem GSC

Deepwater Horizon

Pengarah: Peter Berg

Cast: Mark Wahlberg, Gina Rodriguez, Kurt Russell, Kate Hudson

Deepwater Horizon adalah mendebarkan kisah sebenar terus hidup dalam satu pelantar minyak yang dikenakan azab seksa.

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.