Home / Sukan / Renault Magnussen merasakan haba

Renault Magnussen merasakan haba

SEPANG, Malaysia (Reuters) – Tidak ada kebakaran yang melanda Renault beliau boleh mencairkan rizab Scandinavia Kevin Magnussen pada Jumaat membuka amalan untuk Formula Satu Malaysia Grand Prix, walaupun dia pasti merasakan haba.

The Denmark berusia 23 tahun itu sedang beroda ke dalam garaj selepas menamatkan dua pusingan pemasangan apabila keretanya tiba-tiba terbakar tujuh minit selepas sesi 90 minit itu pagi ini. Magnussen tidak membuang masa untuk melarikan diri dari kebakaran itu, cepat membuat asal tali pinggang keledar dan hot-menanggung ia keluar dari Renault beliau.

“Hanya panas,” yang Magnussen sejuk dan dipungut kepada pemberita selepas berjalan hari ini telah membuat kesimpulan, walaupun terlibat dalam jenaka barbeku.

“Semuanya berjalan dengan baik pada kereta di dalam pangkuan, jadi hanya melihat asap dan hopped keluar,” kata Magnussen, sambil menambah bahawa dia tidak mempunyai petunjuk apa-apa masalah kerana dia membawa kereta ke dalam lubang.

Walaupun Magnussen berjaya kembali kepada keselamatan garaj, keretanya masih terkandas di pitlane sebagai bahan api tertumpah ke luar daripada bahagian atas kotak udara berulang kali terbakar yang mekanik pasukan itu disimpan meletakkan keluar.

Pasukan telah mencuba sistem bahan api baru pada kereta Magnussen dalam persediaan untuk tanah tinggi bulan depan Mexico Grand Prix yang telah menyebabkan masalah itu, kata mereka.

“Terdapat masalah dengan injap pada paip seketika bahan api yang bermakna bahawa bahan api melarikan diri dari lubang angin, menyebabkan kebakaran,” kata pengarah teknikal Renault Nick Chester.

Insiden itu mendorong pemberhentian 15 minit tetapi api itu akhirnya dipadamkan dan Magnussen kembali di dalam sesi petang, keretanya dipasang dengan sistem bahan api lama dan dibersihkan daripada busa pemadam.

Beliau menetapkan 19 terpantas masa tetapi gembira dengan kadar rakan sepasukan Jolyon Palmer yang berakhir hari ke-12 menjanjikan.

“Ya, ia adalah baik untuk melihat,” kata Magnussen. “Mari kita berharap bahawa amalan tiga adalah gambar yang sama dan kita boleh membawa ia ke dalam yang layak.”

Renault bergelut musim ini mereka kembali ke Formula Satu sebagai satu pasukan sepenuhnya.

Tetapi terdapat tanda-tanda kemajuan dengan Magnussen menjaringkan hanya pasukan kedua pernah selesai di mata dengan beliau untuk terus ke-10 pada perlumbaan terakhir di Singapura.

(Penyuntingan oleh Ed Osmond)

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia