Home / Artikel / Razlan Penipu Besar! Inilah Bukti Jelas Beliau Hina Kematian Adun Balakong

Razlan Penipu Besar! Inilah Bukti Jelas Beliau Hina Kematian Adun Balakong

KUALA LUMPUR: Seorang pemimpin Umno yang dikritik kerana komennya tentang kematian Adun Balakong, Eddie Ng yang meninggal dunia kerana kemalangan awal pagi tadi nafi nafi dia berniat menghina pemimpin DAP itu.

Bekas ketua Pemuda Umno Wilayah Persekutuan, Datuk Mohd Razlan Rafii berkata dia ada menyebut “Rest In Peace” (bersemadi dengan tenang) dalam catatan Twitter itu.

“Saya doa dia bersemadi dengan tenang, selain DAP kehilangan pemimpin yang suka fitnah Umno,” katanya.

Terdahulu, Razlan mengejutkan warga Twitter apabila berkata seorang “kaki fitnah” sudah meninggal dunia dan kurang lagi orang seperti itu di Malaysia.

Kata-kata Razlan itu turut mengundang kecaman daripada Menteri Belia & Sukan, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman dan Menteri Air, Tanah dan Sumber Asli, Dr Xavier Jayakumar.

“Tweet sebegini hanyalah mencerminkan keadaban beliau yang langsung tidak menghormati keluarga mendiang Eddie,” kata Xavier.

Razlan menyambut reaksi Xavier itu dengan berkata apakah reaksinya ketika bekas wakil rakyat DAP, Jeff Ooi Chuan Aun, “hina” pemimpin PAS, Datuk Haron Din.

Razlan sudah memadamkan komennya mengenai kematian Eddie bagi mengelakkan salah faham.

“Saya ucapkan takziah kepada keluarga dan bersimpati dengan pemergiannya,” kata Razlan.

BUKTI JELAS RAZLAN HINA KEMATIAN ADUN BAKONG

Image may contain: 7 people, people smiling, text

ANTARA KOMEN NETIZEN TENTANG ISU INI

tiada rasa ehsan. kami harap keluarga mendiang tidak tersinggung dan memahami. bila hati busuk penuh dengan hasad dengki bongkak dan sombong macam itu lah jadinya tutur kata yang dikeluarkan. tidaklah semua melayu atau muslim dididik untuk berperangai macam itu. terutama sekali dalam hal kematian, bencana alam dan malapetaka. sebagai melayu tunjokkan kita lebih baik dari itu. apatah lagi seorang muslim.

Kita harap Umno boleh belajar dari kesilapan lampau, itu juga mengapa rakyat tanam mereka hidup2 pada PRU14. Nampaknya umno memang tiada harapan utk bangkit semula, sifat sombong dan biadap masih belum berkurang lagi

perkara biasa ni ahli umno bn tunjuk kebodohan mereka,kalau tunjuk cerdik baru menghairankan dan ajaibtapi tu la di sebabkan 1 binatang bodoh begini,bangsa dan agama akan di pandang hina oleh orang lain

sumber

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia