Home / Sukan / Ranieri menggesa peminat untuk memberi kembali Kante sambutan hangat

Ranieri menggesa peminat untuk memberi kembali Kante sambutan hangat

(Reuters) – Pengurus Leicester City Claudio Ranieri berharap pemain tengah Chelsea N’Golo Kante akan diberikan sambutan hangat apabila dia kembali ke tanah stomping lamanya buat kali pertama sejak meninggalkan juara liga Perdana Inggeris.

Kante, yang memainkan peranan penting dalam menyampaikan Leicester kejuaraan liga musim lalu, menyertai Chelsea pada jendela perpindahan, dan akan kembali ke Stadium King Power kerana kedua-dua belah pihak bertembung pada pusingan ketiga Piala Liga di kemudian hari Selasa.

Ranieri menggesa peminat untuk menyimpan sebarang dendam terhadap keputusan Kante untuk berhenti Leicester.

“Saya amat gembira dan kepadanya akan Kukaruniakan selamat datang kembali,” Ranieri memberitahu media British. “Saya pasti juga peminat kami mereka mesti menghargai apa yang dia lakukan musim lalu dan memberi sambutan yang hangat.

” Saya akan menjadi sangat gembira jika peminat kami bertepuk dia pada permulaan dan selepas itu dia adalah musuh. ”

Walaupun kehilangan Kante, Leicester berjaya mengekalkan majoriti skuad memenangi gelaran mereka termasuk Jamie Vardy dan Riyad Mahrez, yang telah dikaitkan dengan perpindahan.

“mereka (penyokong) perlu faham bahawa … ia adalah sukar untuk mengatakan tidak. Sebab itu Aku mengucapkan terima kasih kepada Jamie Vardy dan keluarganya, dan kepada Riyad apabila mereka mengambil keputusan untuk tinggal di sini. Bagi kami ia adalah penting untuk mengekalkan semua orang. “

Bekas pengurus Chelsea Ranieri juga disokong bos Antonio Conte untuk menyampaikan trofi di Stamford Bridge selepas permulaan cemerlang musim ini.

” Dia (Conte ) adalah pemenang, tetapi sudah tentu ia memerlukan masa. Realitinya di sini adalah berbeza daripada di Itali dan tugas beliau adalah lebih besar sekarang. Tetapi … Saya fikir dia boleh mengangkat beberapa trofi “

(Laporan oleh Nivedita Shankar di Bengaluru; Penyuntingan oleh Greg Stutchbury).

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia