Home / Teknologi / rangkaian TV terkini Eurosport s kelihatan untuk juruterbang perlumbaan berdengung

rangkaian TV terkini Eurosport s kelihatan untuk juruterbang perlumbaan berdengung

NEW YORK: Eurosport, sukan penyiar Eropah Discovery Communications Inc, adalah mengadakan perbincangan dengan rakan kongsi yang berpotensi untuk menyiarkan perlumbaan berdengung, menjadikannya rangkaian terkini mencari untuk bereksperimen dengan sukan yang baru ditubuhkan di mana peserta mengemudi, pesawat kawalan jauh kecil pada kelajuan tinggi melalui kursus halangan udara.

Untuk rangkaian televisyen dan pengiklan, perlumbaan berdengung mewakili satu peluang untuk menggabungkan tarikan hidup sekiranya NASCAR dan Formula 1 dengan rayuan digital-umur apa yang telah menjadi dikenali sebagai eSports, di mana pemain permainan video bersaing manakala berjuta-juta penonton menonton dalam talian, biasanya secara percuma.

Eurosport akan menyertai Disney Corp ESPN, penyiar British Sky Plc, dan Jerman ProSiebenSat.1, semua yang baru-baru ini telah ditandatangani pada untuk menyiarkan kaum oleh Drone Racing League 15 bulan. Sky juga bersetuju untuk melabur AS $ 1 juta (RM4.13mil) dalam liga.

Selain itu, liga telah bekerjasama dengan MGM televisyen, dikendalikan oleh Mark Burnett, untuk membangunkan satu siri realiti mengenai juruterbang.

“Kami fikir ia adalah kawasan yang bernilai kita memberi perhatian kepada dan untuk menguji pada penonton,” Peter Hutton, Ketua Eksekutif Eurosport, kepada Reuters dalam satu wawancara.

Eurosport, pan-Eropah kumpulan media sukan yang Discovery dibeli pada tahun lepas, mempunyai 228 juta pelanggan di 93 buah negara di Eropah, Asia dan Australia.

Walaupun rangkaian biasanya memberi tumpuan kepada sukan tradisional seperti tenis dan bola sepak, lumba berdengung mempunyai “potensi untuk kredibiliti sukan,” kata Hutton yang enggan mengulas lanjut mengenai perbincangan dengan liga berdengung.

Niche atau lebih?

Ia adalah tidak dapat dipastikan sukan itu novel akan menjadi pembuat wang untuk rangkaian TV.

ESPN telah tidak dibayar untuk hak-hak untuk menyiarkan kaum berdengung, menurut dua sumber biasa dengan perkara itu. Sebaliknya, rangkaian berkongsi pendapatan iklan dengan liga, kata sumber.

Perjanjian seperti menyelaraskan kepentingan rangkaian dengan liga, kata Nicholas Horbaczewski, Ketua Pegawai Eksekutif dan pengasas Drone Racing League, yang berpangkalan di New York City.

The Drone Racing League, satu-satunya liga profesional dalam sukan yang baru muncul, sedang memuktamadkan tawaran pengedaran TV di pasaran lain bernilai berjuta-juta dolar, menurut sumber lain biasa dengan keadaan itu, yang diminta untuk kekal tanpa nama kerana perbualan adalah sulit.

Jurucakap ESPN enggan mengulas.

Sky melabur dalam Drone Racing League bersama beberapa pelabur lain yang termasuk RSE Ventures, firma modal teroka yang berpangkalan di New York pemilik Miami Dolphins Stephen Ross; dan Lerer Hippeau Ventures, yang dimiliki oleh media guru Eric Hippeau dan Kenneth Lerer.

liga itu berkata ia telah mengumpulkan lebih dari US $ 12mil (RM49.56mil) sejak penubuhannya pada tahun 2015.

Salah satu faktor yang boleh menghadkan rayuan sukan itu ialah kebanyakan perlumbaan berdengung di TV telah ditunjukkan pada kelewatan pita, untuk membolehkan editing untuk menangkap visual paling menarik. Kaum-kaum, di mana pesawat kecil terbang di sekitar kursus dalam gudang kosong, stadium dan tempat-tempat lain, boleh menjadi sukar untuk diikuti untuk penonton menonton streaming.

Sejak tarikan untuk pengaturcaraan yang paling sukan adalah bahawa pertandingan disiarkan sejurus ia berlaku, ia masih belum dapat dilihat sama ada sejumlah besar peminat akan mahu menonton kaum selepas fakta.

“Kelewatan tidak benar-benar terbang lagi,” kata Daniel Glantz, ketua global tajaan di syarikat insurans American International Group Inc, yang menaja Kejohanan Kebangsaan amatur Persatuan Drone Sukan pada bulan Ogos, walaupun ia tidak menyiarkan iklan semasa acara. .

Sebaliknya, Drone Racing Liga Horbaczewski berkata menyampaikan kaum dalam format yang lebih dihasilkan adalah cara yang terbaik untuk menarik peminat baru, dan bahawa kaum hidup tidak adalah penting. “Terdapat banyak sukan yang tidak pergi tinggal jauh,” katanya. “Lihatlah poker profesional.”

Fox Sports sedang menunggu untuk sukan ini berkembang untuk melihat mana liga atau organisasi membuktikan untuk menjadi rakan kongsi yang terbaik sebelum bersetuju untuk menyiarkan kaum, kata David Nathanson, ketua operasi perniagaan di Fox Sports 21st Century Fox Inc.

Setakat ini, penonton TV untuk kaum berdengung telah kecil. Hanya 223,000 orang menonton siaran AS Drone Racing Nationals pada 18 Sept di ESPN, menurut Nielsen, yang menjejaki data penonton.

Maksudnya kecil berbanding dengan 13 juta penonton secara purata yang menonton malam Isnin NFL perlawanan musim lalu, tetapi selaras dengan 264,000 penonton secara purata yang ditala ke dalam sebuah episod musim pertama Turner Sukan ‘daripada ELeague yang pertandingan permainan video di televisyen pada musim panas lalu.

“Saya rasa apa yang mengambil masa 10 tahun untuk Esports untuk mendapatkan hanya akan mengambil masa dua hingga tiga untuk perlumbaan berdengung,” kata Keith Strier, kepala strategi digital di Ernst & Young, yang menaja 2016 Kejohanan Lumba Drone Negara dan sedang mempertimbangkan menaja pasukan berdengung atau organisasi. “Esports telah membuka jalan.” – Reuters

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia