Home / Sukan / Rakitic menambah Croatia kecederaan masalah

Rakitic menambah Croatia kecederaan masalah

ZAGREB (Reuters) – Ivan Rakitic telah menyertai Luka Modric dan Dejan Lovren di luar dan tiga orang kuat yang cedera akan terlepas perlawanan kelayakan Piala Dunia Croatia menentang Kosovo dan Finland, jurulatih Ante Cacic berkata pada hari Isnin.

Pemain perancang berusia 28 tahun itu menarik diri dengan tendon ketegangan Achilles manakala Modric diketepikan selama sebulan selepas menjalani lutut pembedahan minggu lepas.

“Modric, Rakitic dan Lovren semua daripada kelayakan yang akan datang tetapi saya mempunyai idea yang cukup jelas siapa yang akan menggantikan mereka dalam kesebelasan utama,” Cacic pada sidang akhbar.

“The Achilles tendon ketegangan terpaksa Rakitic terlepas kekalahan Barcelona 4-3 di Celta Vigo pada Ahad ketika Lovren mengalami kecederaan pangkal paha, tetapi kedua-duanya memerlukan pembedahan.”

The Croatia, seri 1-1 oleh Turki dalam pembukaan Kumpulan Saya sepadan, bertandang ke Kosovo pada hari Khamis dan melawat Finland pada hari Ahad.

Cacic mengakui bahawa hanya dua kemenangan akan melakukan meskipun krisis Croatia, diburukkan lagi oleh beberapa permulaan biasa yang turun dalam turutan pemain di kelab mereka.

“beberapa perkara yang berada di luar tangan saya tetapi tidak akan ada alasan jika kita tidak memenangi kedua-dua perlawanan kerana kami adalah sebuah pasukan yang lebih baik daripada kedua-dua kedudukan Kosovo dan Finland, “kata jurulatih berusia 63 tahun itu.

” perkara yang paling penting adalah bahawa semua penyerang kami adalah patut. ”

(Penulisan oleh Zoran Milosavljevic di Belgrade; Penyuntingan oleh Ed Osmond)

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia