Home / Berita / Putin membentangkan pasport Rusia ke Hollywood pelakon Seagal

Putin membentangkan pasport Rusia ke Hollywood pelakon Seagal

Russian President Vladimir Putin (L) shakes hands with US actor Steven Seagal (R) at the Kremlin in Moscow, Russia. - EPA.

Presiden Rusia Vladimir Putin (L) berjabat tangan dengan pelakon Amerika Steven Seagal (R) di Kremlin di Moscow, Rusia. -. EPA

MOSCOW: Presiden Russia Vladimir Putin menyampaikan pasport Rusia ke pelakon US Steven Seagal pada hari Jumaat dan berkata beliau berharap ia akan menjadi simbol bagaimana hubungan marah-marah antara Moscow dan Washington mula bertambah baik.

Pada majlis Kremlin mana Seagal ditandatangani pasport baru di hadapan Putin, pemimpin Rusia berkata: “Saya ingin mengucapkan tahniah kepada anda dan daftar harapan bahawa ini adalah satu lagi, walaupun kecil, isyarat dan ia mungkin satu tanda pemulihan secara beransur-ansur hubungan antara negara kita. ” Apabila Putin kemudian bertanya bagaimana dia lakukan, pelakon itu menjawab bahawa “semuanya baik. Kami akan bercakap kemudian. Buat masa ini hanya berbesar hati untuk berada di sini.” Putin, peminat jenis seni mempertahankan diri yang Seagal sering mengamalkan dalam filem aksi Hollywood beliau, menandatangani perintah pada awal bulan ini untuk memberikan kewarganegaraan Rusia ke Seagal.

Pada masa itu, jurucakap Kremlin dinamakan “perasaan hangat ke arah Rusia” Seagal dan selebriti sebagai sebab untuk memberikan isyarat.

Untuk lebih daripada satu dekad Seagal, yang menurut laman web sendiri adalah 64, telah menjadi pengunjung tetap ke Rusia. filem-filemnya, termasuk tajuk seperti “Under Siege” dan “Sniper: Ops Khas,” yang popular dengan penonton Rusia

.

Seagal adalah selebriti Barat yang terkini telah diberikan

pasport Rusia pada tahun-tahun kebelakangan ini. Pada tahun 2013, Gerard Depardieu, pelakon Perancis, telah diberikan kewarganegaraan melalui Putin.

Dalam tempoh dua tahun yang lalu, hubungan antara Rusia dan Washington telah merosot ke tahap paling teruk sejak Perang Dingin akibat konflik bersenjata di Ukraine dan Syria, di mana Moscow dan Washington disokong menentang pihak.

Putin telah menyatakan berharap, dengan pemilihan Donald Trump sebagai presiden AS yang akan datang, hubungan akan bertambah baik. Putin memuji kualiti peribadi Trump, dan Amerika Syarikat

Presiden melantik berkata, beliau mahu hubungan mesra. – Reuters

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia