Home / Berita / push Jerman mengharamkan kereta pembakaran enjin pada tahun 2030 kemenangan menyokong

push Jerman mengharamkan kereta pembakaran enjin pada tahun 2030 kemenangan menyokong

FRANKFURT (Reuters) – Cadangan untuk menghentikan jualan kereta pembakaran enjin baru pada tahun 2030 telah mendapat sokongan cross-parti di Jerman Bundesrat, rumah atas negara parlimen, Der Spiegel melaporkan.

penggubal undang-undang Jerman perlu menggesa rakan-rakan mereka di Brussels untuk menolak insentif untuk hanya kenderaan sifar pelepasan untuk didaftarkan dengan 2030, majalah berita mingguan berkata, memetik keputusan yang diambil dalam mesyuarat Bundesrat.

“Jika perjanjian Paris untuk menyekat pengeluaran iklim pemanasan adalah untuk diberi perhatian serius, tiada kereta enjin pembakaran baru harus dibenarkan di jalan raya selepas 2030, “ia dipetik Greens ahli parlimen parti Oliver Krischer sebagai berkata.

suis untuk jualan sahaja kereta tanpa pencemaran meletakkan ribuan Jerman pekerjaan industri auto berisiko kerana kereta api kuasa kereta elektrik hanya memerlukan sepuluh daripada kakitangan yang akan dipasang berbanding dengan bersamaan pembakaran enjin, yang memerlukan lebih ramai pekerja untuk memasang silinder, palam pencucuh, dan kotak gear.

(Laporan oleh Edward Taylor; mengedit oleh Mark Heinrich)

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia