Home / Sukan / projek Tottenham boleh membawa kita ke atas, kata Pochettino

projek Tottenham boleh membawa kita ke atas, kata Pochettino

LONDON (Reuters) – Tottenham Hotspur telah mengambil jalan yang berbeza ke Manchester City tetapi pengurus Mauricio Pochettino percaya London itu boleh tidak lama lagi saingan lawan Ahad ini sebagai salah satu kelab terbesar di dunia.

City telah melontarkan untuk 2011-12 dan 2013-14 gelaran Liga Perdana Inggeris dengan pelaburan besar Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan dan telah menjadi pelanggan tetap Liga Juara-Juara.

Spurs telah mencapai kemajuan yang kukuh dalam dua musim Pochettino yang bertanggungjawab, tempat kelima dan ketiga dan layak ke Liga Juara-Juara buat kali kedua.

Ketika City bermegah beberapa nama besar di dunia, seperti Sergio Aguero dan David Silva, dan pergi membeli-perbelanjaan yang besar pada musim panas, Tottenham telah sebahagian besarnya bergantung kepada teras pemain muda Inggeris dicampur dengan beberapa pemain asing pintar.

di bawah pengurus baru Pep Guardiola yang City berleluasa menang enam daripada enam dalam liga musim ini tetapi tanpa kalah Tottenham adalah pengejar terdekat mereka, empat mata di belakang.

pertembungan top-of-the-jadual Ahad di White Hart Lane menawarkan Pochettino peluang untuk mendapatkan satu lebih Guardiola yang dia pernah keluar pikiran ketika beliau bertanggungjawab bagi Espanyol dan pemain Sepanyol itu pada kemuncak kuasanya dengan Barcelona.

Apa jua keputusannya, Pochettino percaya Spurs berada di landasan untuk menjadi pesaing tetap City kejuaraan.

“Mungkin kita sedikit di belakang mereka tetapi jangkaan kami dalam jangka panjang adalah untuk bersaing dengan semua kelab-kelab besar seperti Manchester City, Manchester United, Liverpool,” Pochettino berkata pada sidang akhbar pada hari Jumaat.

PROJEK BERBEZA

“adalah penting untuk kita. Sejak 2014 kami telah membina projek yang berbeza. Kami sedang membina sebuah stadium baru, kita mempunyai tempat latihan yang sukar dipercayai dan kami mahu menetapkan prinsip untuk menjadi, kelab besar besar.

“semangat dan cita-cita kami adalah untuk menjadi salah satu yang terbesar di dunia, tetapi anda perlu masa dan proses biasa. “

Tottenham sedang membina sebuah stadium 60,000 tempat duduk baru akan datang ke White Hart Lane tanah bersejarah mereka.

yang akan bermakna kurang di celengan pemindahan tetapi dengan seperti skuad muda, termasuk England sepenuh Kyle Walker, Dele Alli, Danny Rose, Eric Dier dan Harry Kane, Spurs mempunyai potensi besar untuk mengekalkan kemajuan semasa mereka.

“Ia adalah sukar untuk membandingkan Tottenham dan Manchester City. anda melihat bajet mereka, gaji mereka membayar dan bandingkan dengan Tottenham, dan ia adalah sangat jelas, “kata Pochettino.

” Jika anda melihat musim pertama saya di sini, 2014-15, dan bandingkan dengan Guardiola -… betapa dia telah dibelanjakan, dan berapa banyak yang saya menghabiskan kemudian Kami mempunyai projek-projek yang sangat berbeza “

Tottenham melakukan dua kali ke atas City tahun lalu apabila Manuel Pellegrini bertanggungjawab kelab Manchester

sebelum City yang telah memenangi sebelumnya empat pertempuran.

“ia adalah satu permainan yang sangat penting bagi kami dan bagi mereka, tetapi ia hanya satu permainan,” kata Pochettino.

“tetapi ia sangat awal untuk memulakan dengan mengatakan bahawa ia adalah satu permainan yang penting untuk membuktikan sesuatu. Adalah penting untuk mengurangkan jurang tetapi pastikan bahawa ucapan saya jika kita menang akan menjadi yang sama seolah-olah kita tidak “

(Laporan oleh Martyn Herman; Penyuntingan oleh Ken Ferris).

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia