Home / Teknologi / Pokémon Go berjanji untuk menghapuskan raksasa dari bukit pasir Belanda

Pokémon Go berjanji untuk menghapuskan raksasa dari bukit pasir Belanda

Galvanised into action: Confronted with a scheduled court hearing on Oct 11 in The Hague, Niantic have finally vowed all its Pokémon monsters will have disappeared from the Westduinpark nature reserve by the time of the court date, The Hague said. — AFP

bergalvani ke dalam tindakan: Apabila berhadapan dengan perbicaraan mahkamah pada 11 Okt di The Hague, Niantic akhirnya berikrar semua raksasa Pokémon sudah akan hilang dari rizab alam semula jadi Westduinpark oleh masa tarikh mahkamah, kata The Hague. – AFP

THE HAGUE: AS pembuat Pokémon Go telah berjanji untuk menghapuskan raksasa maya mereka dari kawasan pantai Belanda dilindungi, mencari untuk menghindari tuntutan mahkamah oleh pihak berkuasa tempatan marah, kata pegawai Belanda.

Oleh kerana permainan ini telah dilancarkan di Belanda, beribu-ribu peminat telah kesesakan yang luas, pantai terdedah kepada angin dari Kijkduin, di selatan The Hague, di mana beratus-ratus raksasa kartun yang paling popular permainan telah bertelur setiap hari.

Tetapi berhadapan dengan perbicaraan mahkamah pada 11 Okt di The Hague, pembuat permainan Niantic telah berikrar semua raksasa Pokémon sudah akan hilang dari rizab alam semula jadi Westduinpark oleh masa tarikh mahkamah, The Hague berkata Oktober 7.

“memandangkan tindakan yang dibawa oleh perbandaran The Hague, Niantic telah memohon maaf dan berjanji untuk menarik balik semua Pokemons sebanyak 09:00 (0700 GMT) pada Selasa, 11 Oktober,” katanya perbandaran dalam kenyataan.

Niantic juga memohon untuk mencari jalan teknikal untuk “mematikan” raksasa pada waktu malam, bandar ini berkata, mengingatkan ia mahu mengharamkan mereka 23:00-07:00.

Tetapi pihak berkuasa tempatan memberi amaran ia belum lagi menjatuhkan tindakan mahkamah sehingga ia “melihat hasil konkrit”.

Pokémon Go adalah aplikasi telefon pintar yang menggunakan lokasi satelit, grafik dan keupayaan kamera telefon untuk menindih raksasa kartun ke persekitaran sebenar.

The Hague perbandaran berkata minggu lepas ia telah dipaksa untuk mengambil isu itu ke mahkamah selepas Niantic telah gagal untuk bertindak balas kepada rayuan untuk menghentikan raksasa.

“Hanya sekali kita lihat dalam hitam dan putih yang Niantic telah disimpan janji-janjinya mengenai haiwan maya kecil, dan bahawa mereka benar-benar di luar Westduinpark, kami akan menghentikan tindakan mahkamah,” kata Timbalan Datuk Bandar Boudewijn Revis.

“Tetapi ia adalah baik bahawa Niantic akhirnya berpegang teguh kepada tanggungjawab mereka,” katanya dalam satu kenyataan.

The Pokémon Syarikat, yang lesen francais, kepada AFP pada bulan Ogos bahawa Niantic telah memusatkan semua permintaan untuk menarik balik permainan dari kawasan.

Kemas kini terbaru menyaksikan Hiroshima dan Berlin Holocaust memorial hilang sebagai mercu tanda Pokémon. Di Poland, bekas kem tahanan di Auschwitz-Birkenau, yang hari ini muzium, juga telah meminta untuk dikeluarkan daripada permainan. – AFP

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.