Home / Sukan / Piala Suzuki: Kita boleh mara ke perlawanan akhir, kata Kim Swee

Piala Suzuki: Kita boleh mara ke perlawanan akhir, kata Kim Swee

As he prefers not to stare into the dark prospect of a disastrous show in Yangon, Kim Swee still believes Malaysia can reach the final of the AFF Suzuki Cup. - Bernama

Seperti yang dia tidak suka untuk merenung ke dalam prospek gelap pertunjukan bencana di Yangon, Kim Swee masih percaya Malaysia boleh mara ke perlawanan akhir AFF Suzuki Cup. – Bernama

PETALING JAYA: Lupakan apa yang Peramal-peramal katakan. Jurulatih negara, Datuk Ong Kim Swee menganggap bahawa orang-orangnya boleh mencapai perlawanan akhir Piala Suzuki AFF.

Malaysia berada dalam Kumpulan B dan akan bermain perlawanan di Yangon, apabila pertandingan bermula pada hari Sabtu. Malaysia akan memulakan kempen menentang Kemboja pada 20 Nov, diikuti oleh perlawanan menentang Vietnam (23 Nov) dan tuan rumah Myanmar (26 Nov).

Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) telah menetapkan sasaran untuk layak ke perlawanan akhir Piala Suzuki AFF apabila mereka melantik Kim Swee untuk kerusi panas itu pada bulan Januari.

Dan dia yakin dia boleh menyerahkannya.

“Saya rasa kita boleh layak ke perlawanan akhir tetapi, sebelum bercakap tentang itu, mari kita memberi tumpuan pada melayakkan diri ke separuh akhir pertama,” kata Kim Swee selepas majlis penyerahan bendera ke atas majlis di sebuah hotel di sini pada Selasa.

“Saya percaya pasukan ini boleh pergi jauh dalam kejohanan ini walaupun kita mempunyai hasil yang pelbagai dalam tiga perlawanan persahabatan terakhir.”

Malaysia tewas 3-0 kepada Indonesia, seri 0-0 dengan Singapura, seri 1-1 dengan Afghanistan dan mengalahkan Papua New Guinea 2-1 dalam siri mereka persahabatan.

Keputusan, katanya, jelas menunjukkan bahawa “pemain telah terus bertambah baik”.

Berusia 45 tahun

The Kim Swee berkata demikian selepas penamaan akhir skuad 23 pemain untuk Piala Suzuki.

Hanya seorang pemain digugurkan -. Pemain sayap berusia 19 tahun Safawi Rasid

Leftback Khuzaimi Piee dan pemain tengah Nasir Basharuddin telah digugurkan sebelum ini akibat kecederaan.

“Ia satu keputusan yang sukar untuk membuat … tetapi saya percaya saya mempunyai pemain terbaik untuk pertandingan ini,” kata Kim Swee.

“Safawi adalah pemain muda dan sangat berbakat … dia akan mempunyai banyak peluang untuk bermain untuk pasukan kebangsaan pada masa akan datang. Dia masih layak bermain untuk pasukan bawah 22 tahun negara.

“Kami mempunyai beberapa pemain sayap kiri dalam pasukan … seperti Hadin (Azman), Syazwan (Zainon) dan Amri (Yahyah). Jadi, saya tidak mempunyai pilihan tetapi untuk menggugurkan Safawi. “

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia