Home / Sukan / Piala Suzuki: Kim Swee mahu prestasi yang lebih baik terhadap Vietnam

Piala Suzuki: Kim Swee mahu prestasi yang lebih baik terhadap Vietnam

Syazwan Zainon (in white) scored Malaysia's equaliser during the AFF Suzuki Cup match against Cambodia in Yangon. - Bernama

Syazwan Zainon (putih) menjaringkan gol penyamaan Malaysia semasa perlawanan AFF Suzuki Cup menentang Kemboja di Yangon. – Bernama

PETALING JAYA: Jurulatih negara, Datuk Ong Kim Swee mahu prestasi yang lebih baik selepas kemenangan pembukaan meyakinkan Malaysia di AFF Suzuki Cup

.

The Harimau Malaysia terpaksa bangkit daripada ketinggalan dua kali sebelum menewaskan pasukan kerdil Kemboja 3-2 dalam Kumpulan B di Stadium Thuwunna di Yangon pada hari Ahad.

Skipper Mohd Amri Yahyah muncul wira apabila menjaringkan dua gol pada minit ke-68 dan ke-80 untuk mengelak tiga mata. matlamat lain Malaysia dijaringkan oleh pemain sayap Syazwan Zainon pada minit ke-36.

Terdahulu, Kemboja menggemparkan Malaysia melalui Chan Vanthanaka dalam minit ketujuh dan ke-60.

Malaysia seterusnya akan menentang Vietnam dalam perlawanan kedua mereka pada Rabu. Vietnam adalah 2-1 ke atas tuan rumah Myanmar dalam perlawanan kedua hari ini.

“Kita perlu melakukan lebih baik dalam permainan kedua. Kita tidak ada lagi dari segi prestasi dan ia akan menjadi lebih sukar menentang Vietnam, “kata Kim Swee.

Kim Swee berkata kickoff 3:00 dan cuaca yang panas – 35 ° C -. Menjejaskan prestasi pemain

Malaysia mendapati diri mereka ketinggalan selepas hanya tujuh minit. Pembela Malaysia ditangkap offguard selepas penolong pengadil bendera Vanthanaka kerana ofsaid. Tetapi untuk mengejutkan mereka, pengadil Abdul Baqi Yaqoob Said Abdullah Oman melambai permainan diteruskan dan Vanthanaka berlumba melalui menewaskan penjaga gol Khairul Fahmi Che Mat.

Syazwan menjaringkan gol penyamaan pada minit ke-36 dengan matlamat yang baik diambil-daripada sepakan lencong tetapi Vanthanaka lagi meletakkan pasukannya kembali di hadapan sekali lagi pada minit ke demi satu kesilapan pertahanan Malaysia.

Nasib baik, Amri datang untuk menyelamatkan Malaysia dengan dua matlamat beliau.

“Kami melepaskan dua gol mudah. gol pertama Kemboja dipersoalkan. Pemain kita melihat bendera itu dan hanya berdiri masih. Sesetengah pemain Kemboja juga berhenti berjalan. Ia satu pengajaran untuk pemain kami bermain untuk wisel, “kata Kim Swee yang berusia 45 tahun.

“Ia adalah penting untuk kita kembali ke dalam permainan dua kali. Titik hari ini akan meletakkan kami di bawah tekanan yang besar untuk dua perlawanan seterusnya.

“Penyerang kami bermain dengan baik untuk mendapatkan gol. Saya rasa pasukan bermain dengan baik secara keseluruhan dan semua orang bekerja keras untuk memenangi perlawanan itu, “katanya.

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia