Home / Sukan / Piala Suzuki: Coach Kim Swee meminta peminat atas kesabaran dan sokongan

Piala Suzuki: Coach Kim Swee meminta peminat atas kesabaran dan sokongan

PETALING JAYA: Hentikan

Di bawah senjata negara jurulatih pasukan Datuk Ong Kim Swee menggesa pengkritik berhenti mengkritik pasukan sebagai persediaan mereka untuk ketua-ketua AFF Suzuki Cup ke dalam lurus rumah.

“Hakim kami selepas kejohanan itu,” kata Kim Swee, yang akan menamakan skuad 23 pemain terakhir untuk Piala Suzuki selepas Isnin persahabatan menentang Papua New Guinea (PNG) di Stadium Shah Alam.

Piala Suzuki Wil diadakan di Yangon dari 20 Nov -27 dan Malaysia dalam Kumpulan B dengan Kemboja, Vietnam dan tuan rumah Myanmar.

Malaysia adalah tanpa kemenangan dalam empat perlawanan persahabatan lalu. prestasi hambar mereka dalam kemenangan 4-3 ke atas sempit kebangsaan bawah 23 sebelah di padang hujan lebat pada hari Jumaat sahaja telah diberi pengkritik lebih banyak peluru.

Tetapi meminta Kim Swee untuk kesabaran.

“Orang ramai telah mengkritik saya sejak hari pertama, jadi ia tidak memberi kesan kepada saya. Malah, pasukan dan saya mengambil ia sebagai motivasi … tetapi saya berharap rakyat akan menyokong kita dan hanya memerintah kami selepas kejohanan itu, “katanya di Wisma FAM, Kelana Jaya, Sabtu lalu.

Mengulas mengenai perlawanan menentang PNG, Kim Swee berkata beliau akan mencari peningkatan yang ketara dari orang-orangnya.

“Kemenangan akan menjadi tonik yang sempurna untuk kempen kami, tetapi saya juga mahu melihat persembahan pemain sebelum menamakan skuad 23 pemain terakhir,” kata bekas pemain antarabangsa, yang lelaki mengalami mengejutkan 2- 0 kerugian kepada PNG semasa lawatan mereka Oceania di Port Moresby pada Jun 17.

“Saya mahu melihat permainan yang lebih teratur daripada pasukan. Saya harap cuaca akan baik dan kita boleh mendapat pasukan bersedia untuk perlawanan pembukaan menentang Kemboja pada Piala AFF (20 Nov). “

PNG, sementara itu, berharap dapat menggunakan mesra untuk bangkit semula dari kekalahan yang 8-1 dengan Iran di di Stadium Shah Alam pada hari Khamis.

Coach Flemming Serritslev, Denmark, menjangka skuad 19 pemain untuk mempamerkan aksi yang lebih baik.

Juga dalam pasukan penyerang Tommy Semmy, yang menjaringkan kedua-dua gol dalam kemenangan ke atas Malaysia pada bulan Jun.

“Ini akan menjadi seperti perlawanan kedua menentang Malaysia … kami menang di rumah dan sekarang kita menghadapi satu lagi perlawanan sukar di sini,” kata Serritslev, 69.

“kelebihan fizikal kami membuat perbezaan dalam bahawa kemenangan 2-0 … kita juga klinikal dengan peluang kami, tetapi pemain kita kurang cergas sekarang kerana musim bola sepak berakhir pada bulan Jun.”

“Kami akan bermain satu permainan menyerang dan saya harap Tommy boleh menjaringkan lagi.”

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia