Home / Sukan / Petaling BC pada landasan untuk Junior Purple League kejuaraan

Petaling BC pada landasan untuk Junior Purple League kejuaraan

Subang BC's Kelvin Lim (left) and Melissa Yong in action during their Junior Purple League Division 2 mixed doubles match against Rawang BC's Rizal May Umaryadi-Tabita Christian at the Azman Hashim Sports Arena in USM, Penang. - LIM BENG TATT / The Star

semasa Junior Ungu Liga Divisyen 2 beregu campuran mereka Subang BC Kelvin Lim (kiri) dan Melissa Yong dalam tindakan perlawanan menentang Rawang SM ini Rizal Mei Umaryadi-Tabita Kristian di Arena Hashim Sukan Azman di USM, Pulau Pinang. – LIM BENG TATT / The Star

GEORGE TOWN: Ia masih awal dalam Junior Purple League, tetapi Petaling Badminton Club (BC) telah membuat permulaan letupan dalam mempertahankan kejuaraan mereka.

Juara bertahan memenangi semua Bahagian tiga mereka Satu perlawanan pada perlawanan pembukaan di Arena Hashim Sukan Azman di Pulau Pinang.

Diterajui oleh bekas pemain kebangsaan dan jurulatih Yap Kim Hock, Petaling BC dipentaskan kemenangan bergaya 15-4 ke atas kegemaran sebelum kejohanan Serdang BC pada perlawanan ketiga mereka pada hari Ahad.

Serdang BC, dilatih oleh Ong Ewe Hock bekas bintang negara, telah pergi ke perlawanan di belakang dua kemenangan ke atas Bangsar Hawk SM dan Puchong United SM.

Tetapi Petaling BC adalah terlalu hebat, memenangi semua lima hubungan.

Chia Wei Jie dihantar kemenangan pembukaan untuk Petaling SM oleh tepi Wu Song Jian 11-5, 11-8, 8-11, 5-11, 11-10 dalam perseorangan lelaki. Thai Chasinee Korepap menimbun lebih kesengsaraan di Serdang BC dengan tegas 11-5, 11-4, 11-4 kemenangan lebih Chan Qi Yong dalam acara perseorangan perempuan.

Petaling BC kemudian memenangi kedua-dua ‘beregu melalui Kwek Yee Jian-Man Wei Chong dan Tew Jia Jia-Yap Yee dalam gadis-gadis’ kanak-kanak lelaki beregu dalam perlawanan berturut-turut.

Chen Tang Jie dan Wanida Buapa dinaikkan kemenangan Petaling BC dengan menewaskan Lim Ru Guat-Soh Wooi Yik 11-10, 7-11, 9-11, 11-8, 11-9 dalam acara beregu campuran.

kemenangan Terdahulu, Petaling BC telah mencatat lebih Muar BC (13-6) dan Bandar Utama Dragons BC 12-8.

Selain Petaling BC, Kepong BC adalah satu-satunya kelab lain untuk memenangi ketiga-tiga perlawanan pembukaan mereka di Bahagian 10 pasukan One.

Selepas menewaskan Petaling Jaya BC 15-2 pada hari Sabtu, Kepong BC mengikutinya sehingga dengan 15-0 kekalahan Bangsar Hawk BC dan kemenangan 10-7 ke atas Puchong United BC pada Ahad.

liga ini akan disambung semula pada Cyberjaya hujung minggu ini.

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.