Home / Berita / ‘Perkara Mexico’ kenyataan VP calon Pence itu mencetuskan kemarahan Twitter

‘Perkara Mexico’ kenyataan VP calon Pence itu mencetuskan kemarahan Twitter

NEW YORK (Reuters) – Republikan Mike Pence itu “perkara Mexico” komen semasa perbalahan perdebatan presiden naib, yang merujuk kepada kenyataan kontroversi dengan menjalankan mate Donald Trump, mencetuskan kritikan segar di media sosial.

pada perbahasan di televisyen malam Selasa, lawan Demokratik Tim Kaine teringat Trump Jun 2015 pelancaran kempen presiden, di mana New York ahli perniagaan dituduh Mexico menghantar penjenayah untuk tinggal di Amerika Syarikat, kemarahan rakyat Mexico dan Mexico-Amerika.

Pence, Gabenor Indiana, memberi maklum balas kepada serangan lisan Kaine dengan mate Hillary Clinton berjalan dengan memberitahu US senator, “Anda disebat bahawa perkara Mexico lagi.”

Kenyataan itu menimbulkan kemarahan segar di kalangan pengguna Twitter sebagai berdiri Trump di kalangan pengundi Latino ketinggalan yang Clinton dalam banyak undian pendapat, dengan pilihan raya 8 Nov cepat menghampiri.

“# ThatMexicanThing ayah saya bekerja sebagai tukang masak di landskap untuk mengadakan peruntukan bagi keluarganya,” menulis tweet Mario Peregrino (@mario_peregrino). “Ibu menjaga anak-anak orang lain untuk memberi makan sendiri.”

Rick Miller (@itsrickmiller) menulis sebarang tweet, “Terima kasih Mike Pence untuk mengurangkan trashing Trump berulang Mexico untuk ‘bahawa perkara Mexico.’ kata-kata anda berkata banyak tentang anda juga. “

A Trump jurucakap kempen tidak bertindak balas kepada permintaan e-mel untuk mendapatkan komen.

kenyataan Pence itu adalah yang terbaru dalam satu siri pernyataan Trump atau dasar cadangan yang tidak mencintai calon presiden untuk Latin.

Trump mulanya berkata beliau akan berusaha untuk mengusir berjuta-juta pendatang tanpa izin. Beliau telah berkata beliau akan memberi keutamaan mengusir rakyat di negara ini secara tidak sah yang telah melakukan jenayah dan mereka yang telah tiba baru-baru ini atau visa tinggal melebihi tempoh.

Trump, seorang pengguna Twitter yang aktif, nampaknya cuba untuk memuji-muji dengan pengundi Hispanik musim bunga lepas dalam usaha itu, dengan banyak akaun, memakan diri sendiri. Dia menandakan cuti Cinco de Mayo Mexico pada 5 Mei oleh tweeting gambar dirinya makan semangkuk taco di pejabat dan penulisan Trump Tower beliau,

(Laporan oleh Amy Tennery “Saya suka Hispanik!”; Penyuntingan oleh Jonathan Oatis )

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.