Home / Teknologi / pereka Chip Ceva perhimpunan seperti iPhone kemenangan untuk meningkatkan keuntungan

pereka Chip Ceva perhimpunan seperti iPhone kemenangan untuk meningkatkan keuntungan

iPhone windfall: Analysts estimated that Intel and Qualcomm may equally split the thin modem supply for the iPhone, which could boost Ceva's adjusted earnings per share in 2017 by as much as 25 cents. — Reuters

durian runtuh iPhone: Penganalisis menganggarkan Intel dan Qualcomm sama-sama boleh berpecah bekalan modem nipis untuk iPhone, yang boleh meningkatkan pendapatan diselaraskan Ceva sesaham pada tahun 2017 sebanyak 25 sen. – Reuters

TEL AVIV: Saham di Israel Ceva Inc mencecah rekod tinggi selepas syarikat yang pakar dalam membedah dan menganalisis peranti elektronik mendedahkan teknologi cip yang digunakan dalam Apple Inc. iPhone 7 dan 7 telefon Plus.

Ceva lesen reka bentuk untuk chipmakers seperti Intel dan Samsung, yang menanamkan pemproses isyarat digital dalam set cip mereka, mengurangkan masa dan kos yang diperlukan mereka untuk membawa produk ke pasaran.

Ini “teardowns”, kerana mereka dikenali dalam industri elektronik, menunjukkan bahawa buat kali pertama modem nipis Intel, yang menggunakan reka bentuk Ceva, adalah dalam beberapa versi telefon pintar baru Apple. Untuk beberapa tahun yang lepas pesaing Intel Qualcomm menguasai pasaran untuk cip ini.

“Sejak 2012 nombor kami telah turun kerana Qualcomm,” kata Ketua Pegawai Kewangan Ceva Yaniv Arieli kepada Reuters pada 20 Sept. “Tahun ini yang mengubah dan pelanggan kami yang berjaya dalam melancarkan cip LTE mereka sendiri,” katanya , merujuk kepada cip yang digunakan dalam komunikasi mudah alih 4G.

saham Nasdaq diniagakan Ceva melonjak 10.3% kepada rekod AS $ 34.99 (RM144.93) pada 19 Sept di lebih daripada empat kali ganda jumlah purata setiap hari.

Penganalisis dibangkitkan ramalan mereka bagi syarikat itu, memetik teardowns, yang boleh didapati di laman web www.chipworks.com dan www.ifixit.com.

“Kami melihat Ceva sebagai salah satu daripada penerima utama daripada pelancaran iPhone 7/7 +,” kata penganalisis Benchmark Gary Mobley.

Beliau menganggarkan bahawa Intel dan Qualcomm sama-sama boleh berpecah bekalan modem nipis untuk iPhone, yang boleh meningkatkan pendapatan diselaraskan Ceva sesaham pada tahun 2017 sebanyak 25 sen. Penganalisis ramalan purata Ceva akan mendapat 84 sen per saham pada 2016.

Canaccord menaikkan harga sasaran untuk Ceva kepada AS $ 40 (RM165.68) daripada AS $ 38 (RM157.40) dan pendapatan larasan setiap anggaran saham kepada AS $ 1.11 (RM4.60) daripada AS $ 1.05 (RM4.35).

Ceva menganggarkan reka bentuk yang akan dimasukkan ke dalam hampir 200 juta telefon LTE pada 2016 dan menyasarkan 400-500,000,000 telefon setiap tahun dalam tempoh tiga tahun.

Arieli berkata ini bukan hanya dari mewah Apple dan Samsung telefon tetapi daripada ekonomi baru muncul di mana telefon pintar yang berharga di bawah AS $ 100 (RM414) lebih popular. – Reuters

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia