Home / Hiburan / penyanyi Kelantan Reena Nicky menyanyi dalam bahasa Tamil

penyanyi Kelantan Reena Nicky menyanyi dalam bahasa Tamil

penyanyi Reena Nicky menemui bakat sebenar beliau sebagai penyanyi apabila dia diuji untuk merakam laluan Tamil tahun lepas.

kerja keras beliau berhasil dan hasilnya adalah satu kejayaan yang mengejutkan. Trek Tamil Ewah! kini menikmati airplay maksimum di beberapa stesen radio.

Ia pertama kali dimainkan alih stesen Ragaa THR dan masih kegemaran kerana muzik yang menarik dan rentak yang agak laju. Lagu ini juga mengundi lagu terbaik Minnalfm selama tiga bulan berturut-turut – April, Mei dan Jun. Ia juga merupakan salah satu daripada 20 lagu Top di Sabahfm bagi lima bulan lalu sejak April.

Ewah! juga kerjasama pertama Reena dengan pasukan suami dan isteri, Matilda dan Boy Radge yang bukan sahaja melatih beliau tetapi direkodkan, bercampur dan menguasai lagu. The Radges telah berada dalam industri muzik sejak tahun 1997.

Bagi seseorang yang tidak pernah bercakap satu perkataan Tamil dalam semua hidupnya, memeluk bahasa yang pada mulanya sukar.

“bahasa Tamil mempunyai kurang beberapa konsonan asas berbanding Hindi dan tidak mudah. Saya perlu menguasai segala-galanya daripada gaya bicara itu, lagu, rentak dan tempo lagu itu dalam tempoh yang singkat, “kata Reena yang mengambil masa tiga bulan untuk menguasai lagu sebelum merakamnya.

” Tetapi dengan bantuan dan kesabaran Matilda, saya berjaya melakukannya. Dia membantu saya dengan pitching, lagu, rentak dan tempo. kejurulatihan adalah pembuka mata. “

Reena, atau nama sebenarnya Nik Azlina Nik Dir, berasal dari Semerak, Pasir Puteh, Kelantan, boleh menyanyi dalam lima bahasa iaitu Bahasa Inggeris, Bahasa Malaysia, Bahasa Hindi, Thai dan Mandarin.

reena nicky

Reena Nicky mengambil masa tiga bulan untuk belajar gaya bicara yang betul sebelum merakam trek Tamil Ewah!.

sambutan daripada peminat dan rakan-rakan dalam industri pada Ewah! telah movitated Reena berusaha dengan lebih gigih.

“semua maklum balas yang positif membuat semua kerja keras berbaloi. Saya ingin mengucapkan terima kasih pengurus saya, RN Suresh, yang mencadangkan untuk melakukan Ewah !. Ia bernilai berjudi dan dia adalah betul apabila beliau berkata lagu itu akan mengukur bagaimana baik saya sebagai penyanyi. Saya sedang jadi inspirasi untuk melakukan lebih setelah mendapat sambutan memberangsangkan daripada peminat saya, pengkritik muzik dan rakan-rakan saya, “kata Reena yang mula melanda perhatian dengan singlenya, Gadis Kelate, tahun lepas.

Reena kehilangan ibu bapa pada usia muda dan mencari perlindungan dalam muzik. “Ini adalah fasa peralihan dalam hidup saya. Saya belajar awal-awal lagi bahawa orang hanya boleh menyokong dan menggalakkan anda, tetapi hanya anda boleh memenuhi impian anda dan membuat perkara yang berlaku. Ia tidak bahawa saya tidak terlibat dengan tragedi peribadi tetapi saya mahu membuktikan bahawa saya boleh mengubah hidup saya menjadi lebih baik dan menjadikannya suatu hari nanti besar, “kata Reena.

Penyanyi itu begitu berazam untuk berjaya di perniagaan muzik yang dia menubuhkan syarikat rakaman dan artis pengurusan sendiri, Impian NS Resources.

“Setiap halangan hanya mendorong saya mahu melakukan yang lebih baik. Saya sentiasa mahu menjadi penyanyi, jadi saya bekerja ke arah itu. Saya melabur simpanan saya untuk merakam album single dan debut saya, “kata penyanyi berusia 36 tahun itu.

Matlamat Reena dalam industri muzik adalah untuk merakam album pelbagai bahasa dan membuat tanda beliau di luar negara. Dia juga telah dipilih untuk untuk membimbing dan menjadi mentor kepada bakat-bakat muda yang lain untuk merealisasikan impian mereka dalam perniagaan muzik.

Ini penyanyi gagah tidak percaya menunggu untuk perkara yang berlaku. Bagi beliau, jika anda benar-benar mahu sesuatu yang buruk, anda perlu bekerja keras untuk mendapatkan apa yang anda mahu.

“prinsip saya adalah,” Ia sekarang atau tidak pernah ‘. Saya percaya semua orang adalah unik dan tidak terletak kekuatan kita yang sebenar. Saya selalu suka menyanyi tanpa mengira bahasa. Sebagaimana yang mereka katakan muzik adalah universal, “kata Reena yang diilhamkan oleh penyanyi Adele dan Celine Dion kegemarannya.

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia