Home / Berita / Penjaja dan seorang wanita ditemui mati di bunuh diri jelas, nota mendapati

Penjaja dan seorang wanita ditemui mati di bunuh diri jelas, nota mendapati

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Gruesome find: Ong (left) and Hooi were found dead at their house in Taman Machang Bubok. — Bernama

find mengerikan: Ong (kiri) dan Hooi ditemui mati di rumah mereka di Taman Machang Bubok. – Bernama

BUKIT MERTAJAM: Hawker Ong Ewe Chye, yang mayatnya reput ditemui bersama-sama dengan badan seorang wanita di dalam sebuah rumah dua tingkat yang disewa di Taman Machang Bubok di sini, telah meninggalkan ambil perhatian untuk keluarganya memberitahu mereka tidak bimbang dengan kematiannya.

Polis menemui nota dan perakam suara digital di dalam sebuah bilik di tingkat bawah rumah.

Kedua-dua komen dan perakam suara yang mempunyai rakaman, adalah dalam bahasa Cina.

Mayat Ong, 51, dan Hooi Chooi Leng, 35, ditemui di dalam bilik di sebelah ruang tamu di rumah sudut-lot, oleh pihak polis pada kira-kira 6.30 petang Khamis.

Dalam kedua-dua nota dan rakaman suara, yang telah diterjemahkan oleh polis dan dikeluarkan kepada media oleh pusat Seberang Prai Ketua Polis Daerah, Asisten Komisioner Nik Ros Azhan, Ewe Chye, telah meminta keluarganya tidak menjadi sedih ke atas kematiannya.

ACP Nik Ros berkata siasatan forensik mendedahkan bahawa pintu dan tingkap bilik di mana mayat ditemui, telah dimeteraikan dengan beg pita dan plastik untuk menghalang pengudaraan udara.

“Kedua-dua mayat berpakaian dan berbaring bersebelahan antara satu sama lain.

Dua kanister gas juga ditemui di dalam bilik dengan injap dibuka.

“Tidak ada tanda-tanda kecederaan di badan dan tiada kesan pecah masuk atau pergelutan sebagai objek di dalam rumah itu adalah betul,” katanya.

Seorang jiran yang enggan namanya disiarkan, berkata terdapat bau busuk sejak Isnin.

Katanya, dia dan ahli keluarganya menyangka bahawa haiwan telah meninggal dunia dan telah reput.

“Kami memeriksa longkang dan pembentung tetapi menjumpai apa-apa. Selepas bertahun-jiran mula mengadu mengenai bau busuk, kami mendapati bahawa ia datang dari rumah jiran saya.

“Kami dipanggil tuan rumah itu pada hari Khamis untuk datang dan memeriksa rumah, dan selepas mendapati bau busuk yang tidak tertanggung, pemilik yang dipanggil polis untuk memecah masuk ke dalam rumah,” katanya.

Beberapa jiran yang telah ditemuramah semalam berkata Ewe Chye dan Hooi senyap dan tidak bercakap kepada sesiapa dalam kejiranan kerana mereka berpindah ke situ kira-kira tiga tahun yang lalu.

Seorang jiran berkata pasangan itu, yang mengendalikan sebuah kedai makan bersama-sama, yang digunakan untuk memandu sebuah kereta Proton Wira Aeroback tetapi kereta itu tidak pernah dilihat sejak beberapa minggu yang lalu.

Pada bilik mayat Hospital Bukit Mertajam, kakak Ewe Chye yang lebih muda Ong Lay Tin, 45, seorang ejen insurans, berkata kali terakhir dia bertemu dengan abangnya semasa Tahun Baru Cina tahun lepas.

“Dia tidak pernah bercakap kepada kami tentang kesesakannya. Keluarga kami tidak pernah disyaki apa-apa yang tidak kena apabila kita terakhir bertemu beliau, “katanya.

ahli keluarga Hooi, yang turut hadir untuk menuntut mayatnya di rumah mayat, enggan bercakap dengan pemberita.

Ewe Chye, yang juga anak kedua daripada tiga adik-beradik, dan Hooi telah dibakar di Tanah Perkuburan Cina Berapit semalam.

Polis mengklasifikasikan kes itu sebagai mati mengejut.

Mereka yang mempunyai masalah boleh menghubungi Befrienders di Pulau Pinang (04-2815161 / 2811108) atau Ipoh (05-5477933 / 5.477.955).

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

jual beli kereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *