Home / Berita / Penasihat Trump berkata Hapus kira cukai menunjukkan ‘genius’ beliau sebagai seorang ahli perniagaan

Penasihat Trump berkata Hapus kira cukai menunjukkan ‘genius’ beliau sebagai seorang ahli perniagaan

WASHINGTON (Reuters) – Keputusan Donald Trump untuk mengambil $ 916,000,000 kerugian atas beliau 1995 penyata cukai pendapatan menunjukkan kepintaran perniagaan dan “genius” di jalan bagaimana untuk mengurangkan bil cukai, dua penasihat calon presiden Republikan berkata pada Ahad.

“Ini adalah aplikasi sempurna undang-undang kod cukai . ia akan menjadi bodoh untuk tidak mengambil kesempatan daripada itu, “kata Rudy Giuliani, bekas Datuk Bandar New York yang merupakan salah seorang penasihat Trump.

Bercakap mengenai program ABC” Minggu ini, “kata Giuliani yang sebagai pemilik perniagaan, Trump mempunyai “tugas fidusiari” kepada pelabur dalam syarikat hartanah untuk memaksimumkan keuntungan.

“Dia seorang genius bagaimana untuk mengambil kesempatan daripada remedi undang-undang yang boleh membantu syarikat anda terus hidup dan berkembang , “kata Giuliani.

The New York Times melaporkan pada hari Sabtu bahawa ia telah mendapat rekod 1995 cukai Trump dan ia memetik pakar sebagai berkata bahawa $ 916,000,000 kerugian dia dilaporkan bagi tahun itu mungkin telah membenarkan beliau untuk mengelak daripada membayar persekutuan cukai pendapatan sehingga 18 tahun.

Susanne Craig, salah satu daripada pemberita Times yang bylined pada cerita tentang rekod cukai Trump berkata, dokumen cukai tiba dalam sampul surat manila dalam peti suratnya di Times dengan alamat kembali daripada The Trump Organization.

“sampul surat itu kelihatan sah. Saya membukanya, cemas, dan hairan, “Craig menulis dalam akaun orang pertama laporan beliau pada cerita.

Beliau berkata kempen Trump yang mengancam akhbar itu dengan tindakan undang-undang jika ia memutuskan untuk menerbitkan dokumen.

faedah cukai yang digariskan dalam dokumen berpunca daripada tawaran kewangan Trump dibuat bahawa pergi buruk pada awal tahun 1990an.

kempen Trump, dalam satu kenyataan mengulas laporan Times pada hari Sabtu, berkata bahawa dokumen cukai itu diperoleh secara tidak sah dan menuduh New York Times beroperasi sebagai lanjutan daripada kempen presiden Hillary Clinton, saingan Trump pada pilihan raya 8 nov.

“Saya tahu undang-undang cukai yang kompleks dengan lebih baik daripada sesiapa yang pernah bertanding presiden dan saya satu-satunya yang boleh menetapkan mereka. # Gagal @ NYTimes, “Trump menulis di Twitter pada hari Ahad.

Chris Christie, Gabenor New Jersey dan ketua pasukan peralihan presiden Trump berkata, rekod Trump menunjukkan bahawa kod cukai AS adalah” keadaan kucar-kacir mutlak ” dan bahawa Trump adalah orang yang terbaik untuk menyelesaikannya.

“tidak ada orang yang telah menunjukkan lebih genius dengan cara mereka untuk bergerak tentang kod cukai itu kerana beliau berhak menggunakan undang-undang untuk berbuat demikian,” kata Christie pada ” Fox News Sunday. “

Tetapi jurucakap Clinton Brian Fallon berkata cukai hapus kira yang diisytiharkan oleh Trump” menunjukkan skala yang amat besar kegagalan perniagaannya “dan juga menunjukkan bahawa pemaju hartanah kaya beroperasi di bawah satu set yang berbeza peraturan daripada orang-orang yang memohon kepada pembayar cukai biasa.

Clinton telah berulang kali menggesa Trump untuk melepaskan pulangan cukai, sebagai adalah prosedur standard untuk calon-calon presiden moden.

Trump enggan melepaskan rekod cukainya , berkata beliau tidak akan berbuat demikian sehingga audit pulangan beliau dengan Perkhidmatan Hasil dalam Negeri selesai.

IRS telah berkata audit yang tidak melarang individu daripada berkongsi maklumat cukai mereka sendiri.

(laporan tambahan oleh Susan Cornwell dan Lindsay Dunsmuir; Penyuntingan oleh Caren Bohan dan Nick Zieminski)

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.