Home / Pendidikan / Pemenang menyerlahkan kegemilangan sukan

Pemenang menyerlahkan kegemilangan sukan

Success model: Chong, Wong and Taylor’s University School of Communications dean Josephine Tan posing with the winners from the secondary category.

model Kejayaan:. Chong, Wong dan University School Taylor Komunikasi Dekan Josephine Tan bergambar dengan pemenang daripada kategori menengah

PETALING JAYA: Pasukan Unique Empat dari SJK (C) Chung Hua, Seremban, menendang-memulakan kategori persembahan sekolah rendah dengan gaya persembahan bertenaga.

Tiga daripada ahli telah menegaskan dalam pertandingan akhir tahun lepas, dan menjadikan ia sebagai naib juara. Bersaing untuk hadiah utama, mereka mengambil nasihat tahun lepas dan kembali dengan poster yang lebih baik dan persembahan, merangkul perjalanan didambakan untuk ihsan Universal Studios Singapore Star Media Group.

The Game4Life Perkhidmatan Awam Pengumuman (PSA) pertandingan diperlukan pelajar, dalam pasukan empat, untuk menyerahkan poster pada tema:. sukan sebagai kenderaan untuk perubahan sosial

pertandingan yang dianjurkan oleh The Star ‘s akhbar -dalam-Pendidikan (NiE) menarik lebih 17,000 pelajar di seluruh negara.

Lukisan ketawa dari orang ramai, mereka memelihara penonton dihiburkan dengan sketsa pendek manakala memacu mesej mereka kepada belia Malaysia. jawapan terang mereka semasa sesi soal jawab juga mendapat mata brownies daripada hakim-hakim

unggul hadiah utama -. lawatan sambil belajar ke United Kingdom – bagi kategori sekolah menengah telah Pasukan Modulus dari SMK Kuching High, Sarawak. mereka mengenai tema menekankan peranan sukan dalam memupuk diplomasi antara negara-negara.

Timbalan Menteri Pelajaran, Chong Sin Woon berkata penggunaan sukan sebagai tema bagi Pengumuman Perkhidmatan Awam tidak boleh datang pada masa yang lebih baik, terutamanya apabila Malaysia baru sahaja dialu-alukan kembali atlet dari Sukan Olimpik dan Paralimpik permainan.

“Sukan ruang untuk keyakinan diri, penghargaan kendiri dan kepimpinan. Ini adalah ciri-ciri yang kita mahu memupuk dalam belia kita, “kata beliau dalam ucapannya.

Beliau juga memuji The Star untuk menggunakan program NiE mereka untuk menyerlahkan kepentingan sukan di kalangan pelajar sekolah di Malaysia.

Universiti Naib Canselor dan Presiden Taylor Prof Michael Driscoll berkata dengan Permainan 4 Life tema, para peserta akan dapat untuk merealisasikan manfaat sukan dan mengapa ia amat penting untuk kehidupan betul.

pengarah Urusan

Kumpulan Star Media Group dan Ketua pegawai Eksekutifnya, Datuk Seri Wong Chun Wai berkata, beliau kagum dengan usaha gigih dan dedikasi dimasukkan ke dalam, bukan sahaja oleh para peserta, tetapi juga guru-guru mereka.

Hadiah untuk acara tersebut telah ditaja oleh Universiti Taylor, Resorts World Genting dan Star Media Group.

Lihat laporan penuh dalam StarEducate Ahad ini.

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.