Home / Teknologi / pembuat permainan video melanjutkan perhimpunan bulan panjang dengan tajuk baru pada paip

pembuat permainan video melanjutkan perhimpunan bulan panjang dengan tajuk baru pada paip

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

November release: Activision's Call Of Duty: Infinite War goes on sale in early November. — Reuters

November Tayangan: Activision Call Of Duty: Perang Infinite seterusnya dijual pada awal November. – Reuters

SAN FRANCISCO: Saham permainan video pembuat Activision Blizzard dan saingan Electronic Arts dilanjutkan bulan panjang Wall Street perhimpunan pada bulan September apabila pelabur bermata versi baru tinggi francais -Kaunter lawatan seperti FIFA dan Call Of Duty kata penganalisis.

Sejak akhir bulan Februari, Activision telah melonjak 39%, manakala EA telah meningkat 12% sejak awal Julai dan kedua-dua syarikat telah menarik pelabur institusi baru.

dana Pada suku semasa, 189 dana bersama dan dagangan bursa menjadi pemegang saham baru Activision, menyebabkan 116 pembeli baru bersih selepas pemberhentian pelaburan oleh dana-dana lain, menurut firma penyelidikan Morningstar. EA menarik 76 pelabur dana baru bersih.

“Mereka telah mendapat permainan yang betul, pasaran yang kukuh dan ekonomi adalah munasabah, jadi saya menjangkakan peningkatan kewangan,” kata penganalisis Benchmark Syarikat Mike Hickey EA. Beliau mencadangkan membeli saham Activision dan EA.

Morgan Stanley minggu lalu melancarkan liputan kedua-dua syarikat, memberikan mereka “beli lebih” penilaian dan menunjukkan keupayaan mereka semakin meningkat untuk menjual peta digital, senjata dan tambahan yang boleh dimuat turun lain kepada pemain lama selepas pembelian awal yang permainan.

Tiada penganalisis saham meliputi Activision dan EA mengesyorkan menjual mereka.

penganalisis MKM Partners Eric Handler, salah satu daripada tiga penganalisis dengan penarafan “pegang” pada Activision berkata ia akan menjadi terlalu keras pada tahun 2017 untuk mengalahkan kejayaan baru-baru ini syarikat itu, termasuk permainan multiplayer Overwatch dan peluasan kepada yang World Of Warcraft siri.

“Mereka telah mempunyai kejayaan besar dengan Overwatch tahun ini dan saya berfikir bahawa akan membuat untuk perbandingan sukar,” kata Handler. “Saya rasa pertumbuhan mungkin lebih sukar dari yang disangkakan.”

Pada bulan September, Activision telah meningkat 7% dan EA terpulang 3% di tengah-tengah keadaan tergesa-gesa siaran baru.

Activision Call Of Duty: Infinite Perang seterusnya dijual pada awal November dan Destiny sekuel dirancang untuk tahun depan

.

FIFA 17 versi terbaru francais bola sepak paling laris EA, memulakan kerjaya di peringkat global pada 29 Sept, dan kedudukan Battlefield 1 dan Titanfall 2 orang pertama penembak sedang bersedia untuk melancarkan pada akhir oktober.

saham EA baru-baru ini diniagakan pada 22 pendapatan kali dijangkakan, seiring dengan purata dalam tempoh lima tahun lalu, menurut Thomson Reuters Datastream. Activision didagangkan pada 21 pendapatan kali dijangka, melebihi purata sebanyak 16.

Saham EA telah turun 0.9% pada 29 Sept dan Activision susut 0.1%, manakala S & P 500 susut 0.9%. – Reuters

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

jual beli kereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *