Home / Berita / Pembeli boleh membayar untuk pembelian dengan mengambil ‘selfies’

Pembeli boleh membayar untuk pembelian dengan mengambil ‘selfies’

It will soon be possible to make payments using selfies for verification. - Reuters

Ia tidak lama lagi menjadi mungkin untuk membuat pembayaran menggunakan selfies untuk pengesahan. – Reuters

PETALING JAYA:. Ia tidak lama lagi akan menjadi mungkin untuk anda untuk membayar untuk membeli-belah dalam talian anda dengan mengambil gambar diri sendiri yang

Mastercard pada Selasa mengumumkan aplikasi teknologi pembayaran baru yang menggunakan biometrik seperti cap jari atau pengiktirafan muka untuk mengesahkan identiti pemegang kad.

Teknologi itu kini sedang diperkenalkan di 12 negara di Eropah.

Pasaran-pasaran termasuk Britain, Austria, Belgium, Czech Republic, Denmark, Finland, Jerman, Hungary, Belanda, Norway, Sepanyol, dan Sweden, berikutan beberapa siri percubaan yang berjaya di Belanda, Amerika Syarikat dan Kanada.

Teknologi ini akan dilaksanakan di seluruh dunia secara berperingkat pada tahun 2017.

Kaedah pengesahan identiti Semasa mengambil pembeli dari laman web peruncit atau aplikasi mudah alih di mana mereka sering diperlukan untuk ingat dan masukkan kata laluan.

Proses ini boleh memakan masa dan boleh menyebabkan pembeli yang meninggalkan pembelian mereka atau mempunyai transaksi yang ditolak jika mereka memasukkan kata laluan mereka dengan tidak betul.

Mastercard Identity Semak Mobile menghapuskan keperluan untuk pemegang kad untuk menarik balik kata laluan, secara dramatik mempercepatkan pengalaman pembayaran digital di samping meningkatkan keselamatan.

“Kami lumus memberi tumpuan kepada membuat pengalaman pembayaran dalam talian berhampiran tanpa geseran, tanpa membuat apa-apa kompromi keselamatan dan keselamatan,” kata risiko Mastercard perusahaan dan presiden keselamatan Ajay Bhalla dalam satu kenyataan pada Selasa.

“Ini adalah satu pencapaian penting dalam evolusi pembayaran.

” Membeli-belah dalam orang telah terima kasih kepada kemajuan seperti kad contactless, pembayaran mudah alih dan boleh dipakai merevolusikan, dan kini kita juga Identity Semak Mobile kenyataan untuk membeli-belah dalam talian di Eropah, dan tidak lama lagi, dunia, “kata Ajay.

langkah itu diambil selepas ujian dan penyelidikan mendapati pengguna Eropah lebih suka pembayaran biometrik untuk sistem semasa yang bergantung kepada kata laluan.

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia