Home / Sukan / pemandu F1 melangkah ke yang tidak diketahui pada timbul semula Sepang

pemandu F1 melangkah ke yang tidak diketahui pada timbul semula Sepang

SEPANG, Malaysia (Reuters) – pemandu berpengalaman seperti pemimpin Formula Satu kejohanan Nico Rosberg dan Jenson Button tidak mempunyai idea apa yang diharapkan di Grand Prix Malaysia sebagai litar Sepang yang telah overhauled untuk perlumbaan hujung minggu ini.

trek 5.5 km yang terletak di pinggir Kuala Lumpur telah timbul semula, manakala kecerunan beberapa 15 sudutnya juga telah berubah.

The tweak telah dijalankan untuk membuat permukaan landasan yang lancar, meningkatkan saliran dan membuat sudut mengalir lebih baik.

Walaupun susun atur keseluruhan tetap sama, perubahan kepada landasan yang mendadak boleh mengubah cengkaman yang ditawarkan, pemandu garis mengambil sudut dan tayar degradasi, yang sentiasa satu isu dalam perlumbaan biasanya berjalan di panas terik.

“ia mungkin menjadi sama sekali berbeza litar, “kata Button, yang membuat grand prix ke-300 bermula hujung minggu ini dan telah mendorong di Sepang dalam semua tetapi tahun kemunculan sulung pada tahun 1999.

” tetapi kita tidak akan tahu sehingga esok, mungkin mendapatkan sedikit daripada pemahaman daripada menonton GP2 dan GP3.

“Ia sangat lancar dari apa yang saya lihat,” kata pemandu McLaren itu yang turut menaiki podium pertamanya di Malaysia.

bangsa Malaysia, dengan cuaca terkenal berubah-ubah, sering melemparkan kejutan dan perubahan kepada litar boleh mewujudkan lebih banyak drama.

Rosberg berkata mendapat tayar didail ke permukaan baru akan menjadi cabaran yang paling besar.

” ia akan menjadi sangat berbeza, “kata pemandu Mercedes yang membawa rakan sepasukan Lewis Hamilton dengan kelebihan lapan mata dalam kedudukan keseluruhan dan akan memburu kemenangan keempat berturut-turut pada hujung minggu ini.

” Kita semua perlu menyesuaikan diri dengan asfalt baru, yang kita tidak tahu bagaimana ia akan mengendalikan di sini. “

Tetapi untuk rookie seperti Manor Esteban Ocon, perubahan-perubahan taraf yang sama sedikit.

” Saya mempunyai telah wujud pada berjalan kaki landasan yang betul tetapi ia akan menjadi kali pertama saya di landasan yang betul ini, “kata pengurus dari Perancis, yang akan bertanding dalam hanya grand prix keempatnya. “Jadi … saya tidak tahu bagaimana ia sebelum ini.”

(Penyuntingan oleh Pritha Sarkar)

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.