Home / Berita / pemain Australia beralih daripada megabait kepada ‘tindakan hidup’ di Zedtown

pemain Australia beralih daripada megabait kepada ‘tindakan hidup’ di Zedtown

Hungry and undead: ‘Zombies’ chasing people in ‘Zedtown’, a real-life adventure event based on a video game, at the University of New South Wales in Sydney. — AFP

Lapar dan mayat hidup: ‘zombi’ orang mengejar dalam ‘Zedtown’, satu pengembaraan yang sebenar-hidup peristiwa berdasarkan permainan video, di University of New South Wales di Sydney. – AFP

A jeritan nyaring menembus udara sebagai “sihir zombie” dalam kotor, sprint pakaian putih jalan di sebuah universiti Sydney, rambut sebat di sekitar mata liar kerana dia mengejar kumpulan sangat-sangat berebut untuk keluar dari cara beliau.

Selamat datang ke “Zedtown” – satu peristiwa pengembaraan di mana pesaing bermain di luar wahyu zombie: orang bangsa untuk mencapai titik pemindahan untuk memastikan kelangsungan hidup mereka, tetapi juga perlu mengelak daripada ditangkap dan bertukar oleh “mayat hidup”.

Digambarkan silih berganti sebagai permainan gergasi tag zombie bertemakan dan “live-tindakan” permainan video, peristiwa-peristiwa yang meraih manfaat daripada legion baru muncul pemain yang membesar melawan musuh maya pada skrin komputer – dan kini mahu untuk mengalami fantasi seperti dalam kehidupan sebenar.

“Ia satu perasaan yang hebat yang mempunyai beratus-ratus lelaki berkembang sepenuhnya dan wanita melarikan diri dalam ketakutan sah daripada anda. Ia benar-benar menyeronokkan, “wanita itu yang bermain sihir zombie, Katerina Halkeas, berkata.

“Permainan video diri mereka menjadi lebih banyak lagi mengasyikkan. Dan kemudian apabila anda mempunyai sesuatu seperti ini, ia benar-benar langkah seterusnya, “tambah Halkeas, yang mengambil ilham daripada watak dalam Left 4 Dead permainan video.

Tetapi tidak seperti permainan komputer, dalam pemain kehidupan sebenar tidak boleh memukul jeda atau tarik palamnya, atau kepala ke tandas tanpa risiko “nyawa” mereka. Mereka perlu terus berjalan untuk melarikan diri dari ancaman dalam permainan, menambah kepada keamatan memuncak.

Peristiwa-peristiwa yang bermula dengan manusia, yang digelar “mangsa”, mengatasi zombi, walaupun semua yang diperlukan untuk menjadikan seseorang ke dalam mayat hidup adalah untuk menandakan atau menyentuh mereka.

Kedua-dua pihak dalam pelbagai jenis pakaian dan dalam semangat yang tinggi. Pihak penganjur menambah bahaya pada permulaan permainan dengan mengurapi puak kecil, yang muncul untuk menjadi mangsa, kerana zombi rahsia. Ini, pemain berkata, menuai ketidakpercayaan dan cepat membengkak jumlah memburu mereka, berbanding jumlah mereka yang diburu.

“Anda mendapati diri anda bercakap dengan orang yang anda tidak akan sebaliknya bercakap dengan dan bergantung kepada orang-orang untuk hidup anda dan … anda membentuk hubungan yang kuat dengan cepat,” kata Zedtown pencipta David Harmon, yang mempunyai rancangan untuk melancarkan acara di bandar-bandar lain.

Tugas dan cabaran yang ditetapkan untuk orang-orang untuk maju melalui ruang majlis itu, dan cuba untuk memastikan mereka tidak hanya tinggal tersembunyi.

Sebagai kegelapan jatuh, ketegangan meningkat dan barisan pekat mayat hidup -. Kadang-kadang melaungkan “salah satu daripada kami” dalam gerombolan untuk menakutkan beberapa mangsa yang tinggal kerana mereka membuat percubaan minit akhir untuk mencapai titik pemindahan

“Dari segi emosi, ia adalah satu tergesa-gesa mutlak,” kata pemain Ian Kilburn, yang, koyak jubah hitam-kepala “Kematian” pakaian lama terkenal di kalangan peserta Zedtown.

“Saya selalu terpesona oleh pakaian dan usaha yang semua orang pergi ke untuk membuat ia satu pengalaman yang sangat menyeronokkan,” katanya. – AFP

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia