Home / Hiburan / Pelakon Kiki Kilin hanya melihat suaminya sekali setahun

Pelakon Kiki Kilin hanya melihat suaminya sekali setahun

Actress Kiki Kilin only sees her husband once a year

pelakon Jepun bintang Kiki Kilin dalam An dan Selepas Ribut itu, filem-filem yang akan menunjukkan di ini Festival Filem Jepun tahun dalam Malaysia. Photo: The Star / Raymond Ooi

Entertainment

Kemunculan benar-benar boleh menipu. Hanya meminta sesiapa yang telah bertemu Kiki Kilin, yang malu-malu kucing penampilan mendustakan fikiran tajam dan rasa kecut lucu.

“Saya pernah menjadi sangat panas baran dan akan berjuang dengan sesiapa, terutamanya dengan orang-orang yang kuasa atau pihak berkuasa, “katanya confides melalui seorang jurubahasa, dalam temu bual eksklusif.

sejak beliau telah mellowed, dia mendakwa, tetapi ada satu masa di mana semangat Feisty ini diperluaskan kepada perkahwinannya sendiri dalam tahun 1970-an, dengan tiga bulan pertama kehidupan perkahwinan huru-hara dipenuhi dengan hujah-hujah yang ganas yang sering akan berakhir dengan pihak polis menarik sehingga di depan pintu mereka.

“Dia seorang jenis rock ‘n roll lelaki, sangat melampau,” katanya penyanyi suami / pelakon Yuya Uchida, yang berbunyi seperti budak yang buruk sebelah, terkenal kerana telah dibuang di belakang bar di lebih dari satu kali, termasuk untuk sekali mengacukan pisau pada promoter rock kerana didakwa membayar penyanyi Jepun kurang daripada negara-negara luar.

“Kami telah berkahwin selama 45 tahun, tetapi hanya tinggal bersama-sama untuk tiga bulan pertama. Kami berjuang setiap hari, jadi tinggal secara berasingan adalah perkiraan yang paling ideal, “katanya berkongsi terang.

Sekarang, mereka melihat satu sama lain mungkin sekali setahun, tidak lebih. “Tetapi anda tidak tahu apa yang dia mungkin lakukan, supaya kegembiraan-Ku yang besar dalam kehidupan tidak sabar untuk apa yang dia dapat sehingga depan,” katanya ketawa.

Pelakon kecil molek, yang bertukar 73 pada awal tahun ini, baru-baru ini di Kuala Lumpur pada majlis pelancaran Festival Filem Jepun ke-13 di Malaysia. Berpakaian kimono, dengan dia uban rambut bob yang mudah, Kiki menanggung menyerupai wajah penyanyi kesayangan peranan ibu warga tua dia telah datang untuk menjadi terkenal untuk bermain dalam filem.

kiki kilin

Kiki (tengah) memainkan sakit kusta aneh yang kacang merah pancake akan mati dalam An.

bijak Her gambaran pada skrin seorang wanita tua yang bijak quintessential telah memenangi lebih banyak hati, dan dengan itu, ramai anugerah, termasuk tiga kali Jepun Academy Prize berprestij itu.

Ia adalah tepat jenis ini peranan bahawa dia telah mengambil selama 30 tahun yang lalu, mungkin lebih, kerjaya lakonannya.

“di Jepun, pemahaman umum – sekurang-kurangnya tradisional – adalah bahawa wanita cantik menjadi pelakon. Saya tidak konvensional dalam erti kata itu, jadi saya tidak pernah mempunyai kekurangan peranan untuk bermain.

“Mereka cenderung untuk tidak mahu mengambil peranan nenek walaupun mereka adalah jauh lebih tua daripada saya. Mereka berkata, ‘Oh, saya terlalu muda untuk bermain nenek’, dan itulah mengapa semua pekerjaan ini terus datang kepada saya! “Dia berkaitan.

Dengan pemerhatian licik beliau orang di sekelilingnya, dan dia kecenderungan untuk ucapan lidah-di-pipi, Kiki jelas mempunyai cukup pengetahuan untuk monumental dirinya kepada orang di sekelilingnya.

pelakon veteran mungkin dikenali untuk peranan perseptif beliau pada skrin besar, tetapi di kalangan yang lebih intim, dia juga terkenal dengan berterus-terang dan berterus terang.

Apabila ditanya apa yang diingati tentang lawatan beliau di Malaysia, beliau menyifatkan keindahan ribut petir dia menyaksikan dari tingkap bilik hotel pada pagi temuduga.

“Saya tidak pernah melihat petir dari begitu tinggi di hadapan. Saya juga terkejut dengan berapa tinggi, bangunan sparkly terdapat di Kuala Lumpur. Ia mengingatkan saya bahawa semua yang konkrit akan hilang satu hari, termasuk saya sendiri, “kata beliau.

Kiki telah bertindak selama hampir 60 tahun, pertama dalam kumpulan teater, maka adalah wajah yang biasa dalam iklan dan rancangan televisyen di 1970-an, sebelum beralih kepada filem.

dalam Festival Filem Jepun tahun ini, beliau memainkan sakit kusta dalam An (2015) dan seorang ibu yg sangat suka dalam Selepas Storm The (2016).

pada tahun 2014, beliau telah dianugerahkan The Order Of The Rising Sun oleh kerajaan Jepun untuk pencapaian beliau dalam mempromosikan budaya Jepun. Pada awal tahun ini, beliau menerima Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat di Anugerah Filem Asia di Macau.

Begitulah dedikasinya untuk kraf bahawa dia terus bertindak walaupun ketika bergelut dengan pelbagai isu-isu perubatan, terutamanya retina berkembar pada tahun 2003 dan kanser diagnosis payudara dua tahun kemudian.

Ini juga masa yang dia berpapasan dengan pengarah / penerbit / penulis skrip Hirokazu Koreeda ( Selepas Storm The Little Sister kami, Seperti Bapa, Suka Anak ), mesyuarat bahawa dia menggambarkan sebagai “peristiwa yang sangat gembira dan bernasib baik.”

“dalam mana-mana peranan yang anda mengambil, dia menuntut bahawa ia dipersembahkan dengan cara yang menunjukkan manusia yang tinggal dalam. Saya sentiasa yang jenis pelakon. Tetapi sehingga saya bertemu Koreeda-san, saya tidak mencari seseorang yang boleh mengiktiraf itu, atau sedang mencari seorang pelakon yang boleh berbuat demikian, “kata beliau.

Walaupun kerjaya lakonan prolifik beliau, ia hanya pada ini 10 tahun yang lalu lakonan yang menjadi lebih daripada sekadar satu cara untuk mencari rezeki.

“Oleh kerana saya melihat ketika kematian saya mungkin akan datang, saya tidak perlu bekerja keras dan rezeki , “katanya dengan muka yang lurus, walaupun matanya bersinar dengan hiburan.

beliau tidak mempunyai pengurus, tidak berfungsi dengan agensi, tidak pun mempunyai pejabat sendiri. “Saya bekerja pada saya sendiri dan membawa beg saya sendiri. Tetapi sekali lagi, ini bermakna bahawa semua yang saya dibayar untuk bertindak masuk ke dalam poket saya sendiri! “

Dalam dunia di mana kemasyhuran dan status sering diukur dengan penampilan luar, Kiki mengakui bahawa dia adalah sedikit yang ganjil dalam pengertian ini. Jika anda adalah seorang pelakon, bilangan orang dalam rombongan anda menentukan status anda. Apabila anda melakukan dalam play dalam teater, berapa banyak bunga yang anda terima adalah tanda populariti anda. Anda tidak akan menerima yang sama sekali dikelilingi oleh bunga-bunga, seperti anda berada di pengebumian, “katanya deadpans.

hadiah semula Apabila dia menerima bunga, walaupun mengajar orang untuk tidak berbuat demikian, dia mereka kepada rakyat dia bekerja dengan. “Siapa yang anda suka?” Dia mungkin meminta ahli kakitangan. “Michael Jackson? Kemudian bunga ini adalah untuk anda, dari dia “.

” saya menukar kad ucapan supaya ia kelihatan seperti ia adalah dari personaliti kegemaran mereka dan memberikannya kepada mereka, “katanya mengaku, dengan sinar kelihatan nakal dalam dia mata.

“dan kemudian seseorang yang tahu saya dengan baik cukup akan melihat kad dan bertanya kepada saya, ‘maka Michael Jackson kini boleh menulis dalam Jepun?’.” itu hanya jenis orang dia.

Tetapi tidak bekerja dan kerosakan, beliau berkongsi bahawa kehidupan sehari-hari adalah jauh berbeza dari glitz dan glamor sebagai seorang pelakon yang dirasakan. “Saya suka membersihkan, mengemas sesuatu. Ada telah agak banyak peningkatan di rumah saya, tetapi masih banyak yang perlu dilakukan, “kata beliau semata-mata.

Dan seperti itu, anda lihat peranan filem tua lembut dia begitu terkenal dengan muncul.

dia sedikit enigma, dan jika ini tidak adalah apa yang membuat dia berlaku, ia sudah tentu adalah satu sebab bagi mereka yang telah bertemu dengan beliau untuk melihat ke hadapan untuk melihat lebih banyak daripada dia ..

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.