Home / Hiburan / Pelakon Hisyam Hamid adalah seorang ahli bomba selama lapan tahun

Pelakon Hisyam Hamid adalah seorang ahli bomba selama lapan tahun

Ia adalah kismet. Pelakon Hisyam Hamid tidak boleh lebih sesuai untuk peranan terbarunya sebagai ahli bomba pada siri Astro sekarang ditayangkan, Abang Bomba I Love You .

Lagipun, 31-tahun- lama Singapura adalah ahli bomba selama lapan tahun sebelum menjadi pelakon sepenuh masa.

“Saya bertanya kepada pengeluar apa tajuk rancangan tersebut dan mereka berkata ‘ Abang Bomba … sebelum mereka malah boleh menyelesaikan berkata tajuk, saya berkata, ‘Ya! Saya mahu melakukannya. Tidak memberikan kepada orang lain, “mengimbas kembali Hisyam dengan penuh semangat pada yang ditawarkan peranan.

Hisyam memulakan kerjaya memadam kebakaran pada tahun 2006 di 21.” Saya berada di khidmat negara selama dua tahun dan saya telah diposkan menjadi seorang ahli bomba. Saya suka kerja jadi saya ditandatangani pada dan menjadi seorang pegawai, “katanya berkongsi.

Beberapa tahun sebelum ini, Hisyam, yang menggambarkan dirinya sebagai” kanak-kanak malu “membesar, ditemui bertindak selepas rakan memujuk beliau untuk menyertai bengkel lakonan apabila dia berusia 18 tahun pengalaman itu membawa kepada banyak sambilan bertindak pekerjaan yang dia telah mengambil dengan baik ke dalam hari memadam kebakaran itu.

cepat ke 2011, Hisyam mendarat peranan dalam Malaysia dan Singaporean- dihasilkan Cut Amirah memperkenalkan beliau kepada pengeluar dan penulis skrip dari Malaysia.

Salah satu peranan yang paling awal di Malaysia adalah dalam hit TV3 siri drama Ariana Rose . 2013 menunjukkan begitu diterima dengan baik, penonton mula mengambil notis Hisyam, memberinya daya tarikan yang cukup untuk berhenti kerja sebagai ahli bomba dan membuat langkah fromacross tambak.

Selama ini, Hisyam telah beransur-ansur mengukuhkan beliau menamakan dalam senario dunia hiburan tempatan, memainkan peranan utama dalam projek-projek berprofil tinggi Memori Cinta Suraya dan Isteri Vs Tunang .

Hisyam Hamid and his wife, Rosmawati Hanafi, have been married for 10 years. They have two children together. Photo: Instagram

Hisyam Hamid dan isterinya, Rosmawati Hanafi, telah berkahwin selama 10 tahun. Mereka mempunyai dua orang anak bersama-sama. Photo: Instagram

Tetapi melihat ke belakang, ia tidak menjadi satu perjalanan yang mudah. Hisyam, yang berkahwin dengan dua orang anak, ingat memulakan keluarga pada masa yang sama dia hanya menjadi ahli bomba.

“Sebagai berkahwin pada usia yang muda dan berkahwin (pada usia 21 tahun) sebelum memasuki hiburan industri, ia memastikan anda dibumikan. Kami telah melalui banyak bersama-sama sebelum semua ini datang bersama-sama. Jadi, kita bersedia dengan cara, “katanya.

1. Apakah antara saat-saat yang paling diingati dalam tempoh lapan tahun anda berada sebagai ahli bomba

Terdapat banyak kes di mana warga tua mati sahaja dan tiada siapa yang tahu mengenainya sehingga dua atau tiga hari kemudian apabila bau mula berkembang.

Ia agak sedih melihat. Bagaimana jika ia adalah ibu bapa atau seseorang yang berkaitan dengan kita kita? Orang-orang jenis perkara yang memberi kesan kepada saya.

Apabila ia datang kepada situasi berbahaya, terdapat insiden kebakaran Pulau Bukom.

Pulau Bukom adalah rumah kepada kilang penapis minyak jadi pada dasarnya kereta kebal dan kamar gas adalah semua ada. Ia pergi terbakar kerana kebocoran gas.

Ada letupan kecil yang menyebabkan tiga jentera bomba untuk benar-benar membakar.

Saya bukan sebahagian daripada pasukan itu. Saya bersama pasukan memadam kebakaran yang datang kemudian untuk membantu dengan letupan dan tiga jentera bomba yang terbakar.

2. Dengan begitu banyak pengalaman sebagai ahli bomba, adakah anda perlu menyediakan banyak untuk Abang Bomba I Love You ?

Untuk menyediakan diri untuk kerja ini, saya sebenarnya mula latihan dan bekerja di luar. Salah satu pengeluar berkata, “Tetapi Hisyam, kita tidak memerlukan anda untuk pergi berbaju.”

Ini bukan soal itu, ia tidak menjadi kuning pucat. Saya mahu kembali kecergasan saya kerana saya tahu akan ada adegan di mana saya perlu memakai bernafas susunan radas ahli bomba, dan yang mempunyai berat kira-kira 20kg dan anda perlu melakukan banyak barangan fizikal.

Jadi, Saya mula berjoging dan pergi ke gym kira-kira sebulan sebelum ini. Saya terlibat pelatih peribadi untuk membantu saya.

Hisyam Hamid says real firefighting equipment are used on Abang Bomba I Love You. Photo: Instagram

Hisyam Hamid berkata peralatan memadam kebakaran sebenar digunakan pada Abang Bomba I Love You. Photo: Instagram

3. Anda dikhaskan 15 bulan untuk filem sabun opera 137 episod, Memori Cinta Suraya tahun lepas. Adakah anda teragak-agak untuk menandatangani untuk apa-apa projek yang memakan masa

Sesetengah orang berkata, “Mengapa anda mengambil persembahan ini? Anda baru dan anda perlu membina nama anda terlebih dahulu? “

Sebab utama kenapa saya buat persembahan adalah prospek Memori Cinta Suraya yang diambil oleh negara-negara di seluruh dunia. Ia adalah satu peluang baru bagi saya. Saya mahu melebarkan sayap saya.

Buat masa ini, ia sedang disiarkan di Kazakhstan dan saya mempunyai orang dari Kazakhstan pemesejan saya. Dan dengan begitu banyak episod, mereka akan mengingati anda.

4. Anda bukan seorang yang paling romantis. Adakah benar anda dicadangkan untuk isteri anda dengan tab dari minuman tin lembut?

( Ketawa ) Saya 21 dan saya telah dengan dia selama dua tahun sebelum itu. Ibu saya telah memberitahu saya, “Jika anda suka dia kemudian hanya berkahwin.” Satu hari, dia berada di tempat ibu saya – semua orang berada di sana, datuk dan nenek saya juga -. dan idea hanya datang

Saya berkata “Marilah kita berkahwin.” Ia adalah sama sekali unromantic. Beliau berkata, “Adakah anda serius?” Saya minum satu tin minuman ringan dan saya dikupas tab dan saya memberitahu beliau untuk mengambil ini buat sementara waktu semasa saya mendapatkan dia cincin.

Ia menjadi kenangan dan lucu apabila saya fikir kembali, walaupun ia bukan romantis.

5. Apakah cabaran-cabaran untuk memulakan sebuah keluarga pada usia yang muda?

Ia adalah sangat sukar dari segi kewangan apabila kita mula. Saya baru sahaja mula bekerja sebagai bomba kemudian. Tetapi keluarga kita membantu meringankan beban, membeli kami mesin peti sejuk dan mesin basuh. Setahun kemudian, isteri saya mengandung. Ia merasakan seperti realiti memberi saya tamparan yang ketat di muka. Saya tidak boleh terus hidup begini, jadi saya mula mengejar diploma saya semasa bekerja sebagai ahli bomba.

Saya memberitahu diri saya, apabila anak saya bertukar lima, saya mahu mempunyai ijazah. Rakan-rakan saya adalah seperti, “Bagaimana yang anda lakukan ini? Anda bekerja, lakonan dan belajar. “

Ia datang ke titik di mana isteri saya telah pergi ke buruh dan saya telah melakukan tugasan saya di sisi beliau. Fail saya bertaburan di katil overthe. Saya mempunyai tugasan kerana dan dengan apa cara sekalipun, saya terpaksa menyelesaikannya dan saya terpaksa menemani beliau, jadi saya terpaksa untuk melakukannya.

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.