Home / Teknologi / Peguam digantikan dengan robot? UK startup bertujuan untuk memotong ‘pekerjaan kasar’

Peguam digantikan dengan robot? UK startup bertujuan untuk memotong ‘pekerjaan kasar’

Automating due diligence: Founded by a combination of lawyers, experts in deals and mathematicians, Luminance has created software that it says can read and understand hundreds of pages of documents every minute, with clients charged according to usage. — Reuters

Mengautomasikan usaha yang wajar: Diasaskan oleh gabungan peguam, perisian pakar-pakar dalam urus niaga dan ahli matematik, Luminance telah mencipta bahawa ia mengatakan boleh membaca dan memahami beratus-ratus muka surat dokumen setiap minit, dengan pelanggan dikenakan mengikut penggunaan. – Reuters

LONDON: Usahawan belakang syarikat perisian British Autonomi telah melabur dalam startup dipanggil Luminance yang menggunakan kecerdasan buatan untuk membaca dokumen dan mempercepatkan proses undang-undang di seluruh tawaran, berpotensi memotong beberapa peguam.

Mike Lynch, yang mengasaskan dana pelaburan teknologi Invoke Capital selepas meninggalkan Autonomi, berkata beliau melihat potensi yang besar dalam Luminance, yang ditubuhkan oleh pelajar Universiti Cambridge dan telah bekerja dengan peguam di Penyembelihan dan Mei untuk membangunkan perisian untuk menganalisis dokumen.

“Anda boleh lihat kegembiraan di sekitar perkara seperti kereta tanpa pemandu, jadi ini menjadi semua tentang kontrak tidak bunyi cukup sebagai rivet, tetapi saya sebenarnya fikir ia akan memberi kesan yang sangat besar” Lynch kepada Reuters.

“Peguam akan dapat melakukan perkara-perkara yang perkara daripada pekerjaan kasar, mereka boleh menambah nilai yang lebih baik dengan melakukan analisis mendalam tentang apa yang ditemui, bukannya cuba untuk membajak 50,000 dokumen.”

Diasaskan oleh gabungan perisian peguam, pakar-pakar dalam urus niaga dan ahli matematik, Luminance telah mencipta bahawa ia mengatakan boleh membaca dan memahami beratus-ratus muka surat dokumen setiap minit, dengan pelanggan dikenakan mengikut penggunaan.

Lynch berkata Invoke telah melabur dalam berjuta-juta rendah dan dijangka menambah pelaburan pada masa akan datang.

Sally Wokes, rakan kongsi tawaran di Penyembelihan dan Mei, berkata proses menjalankan segala usaha yang wajar di hadapan sesuatu transaksi telah menjadi semakin sukar kerana jumlah dokumentasi yang boleh didapati mengenai organisasi.

“Cuba untuk pukat tunda melalui semua itu apabila anda lakukan transaksi untuk memahami isu-isu yang telah menjadi cukup banyak satu tugas yang mustahil,” katanya.

Lynch ditubuhkan Invoke Capital selepas dia meninggalkan Hewlett-Packard Co pada tahun 2012 di perpecahan agak hebat lebih AS $ 11bil (RM45.50bil) pengambilalihan Autonomi oleh syarikat US yang kurang daripada tahun sebelumnya. – Reuters

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia