Home / Pendidikan / pasukan tempatan mencipta sejarah pada kejohanan skuasy

pasukan tempatan mencipta sejarah pada kejohanan skuasy

pasukan skuasy MALAYSIA mencipta sejarah apabila memenangi dua pingat emas, satu perak dan satu gangsa pada Kesembilan Dunia University Kejohanan skuasy di Kuala Lumpur.

Kejohanan yang diadakan di Malaysia buat kali pertama dari 5 hingga 11 Sept berfungsi sebagai platform untuk pelajar universiti di seluruh dunia untuk berkumpul dan menunjukkan kehebatan mereka dalam skuasy. Ia menawarkan tiga pingat – perseorangan lelaki, perseorangan wanita dan pasukan campuran.

Keadaan negara tersebut emas pertama datang dari Low Wee Wern yang menewaskan Hong Kong Tong Tsz Wing untuk memenangi perseorangan wanita.

rakan-rakan beliau Malaysia Nazihah Anis Abd Razak terikat untuk gangsa dengan Nadal Mohamed Mahmud dari Britain.

Dalam kategori perseorangan lelaki, Malaysia, Ivan Yuen tewas kepada Hong Kong Yip Fung Tsz untuk berjalan kaki dengan perak.

Sejarah telah dibuat apabila kontinjen Malaysia menewaskan Hong Kong dalam perlawanan akhir pasukan campuran meraih pingat emas kedua negara. Ia adalah urusan kuku-menggigit.

Malaysia adalah 1-1 selepas Yuen hilang perlawanan dan Low memenangi dadanya. Semuanya telah turun kepada Sanjay Singh.

Selepas memenangi set pertama dengan 11-8, Sanjay tewas dalam dua set seterusnya dengan 4-11 dan 1-11. Beliau berjaya mengubah jadual dan memenangi dua set terakhir, 11-9 dan 11-7 untuk memenangi emas.

“Saya tahu saya malas kira selepas saya kehilangan set ketiga. Saya memberitahu diri saya bahawa saya terpaksa rentak saya kerana saya telah dipukul dia (Wong Chi-Nya) sebelum dan tahu saya boleh melakukannya sekali lagi, “kata Sanjay.

Tambahnya, memenangi set terakhir adalah pelepasan dan keyakinan rangsangan besar, kerana ini adalah kejohanan utama pertama tahun ini, selepas pulih daripada kecederaan lutut.

diwakili

Rendah KDU University College, Nazihah bermain untuk Universiti Islam Antarabangsa Malaysia, Yuen untuk Universiti Putra Malaysia, manakala Sanjay dan Muhammad Addeen Idrakie (yang pemain simpanan) mewakili Universiti Malaya. Ini adalah pencapaian terbaik Malaysia pada kejohanan namun ini.

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

jual beli kereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *