Home / Berita / pasangan Malaysia mencipta sihir dalam China

pasangan Malaysia mencipta sihir dalam China

PETALING JAYA: Sekumpulan suami-isteri Malaysian ahli silap mata adalah dalam Guinness World Records untuk “perubahan cepat” memecah rekod bertindak.

Avery Chin dan Sylvia Lim 28 Sept feat semasa persembahan di taman tema Happy Valley di Wuhan, China, menyaksikan mereka melengkapkan 18 perubahan pakaian dalam satu minit.

Mereka memperbaharui rekod sebelumnya dengan dua pakaian dan kini pemegang “paling ilusi perubahan pakaian dalam satu minit oleh seorang individu” rekod.

Menurut Guinness World Records, adjudikator Charles Wharton menghadiri acara tersebut untuk memastikan bahawa semua peraturan diikuti.

Chin dan Lim, yang berada dalam usia 30-an dan telah berkahwin selama lima tahun, berkata ia telah menjadi matlamat hidup mereka untuk mencapai rekod itu.

“Kami telah diamalkan sejak sekian lama – enam tahun – untuk menguasai perbuatan itu,” katanya kepada The Star lebih satu temu bual telefon dari China semalam

.

“Kami amat berbangga kerana sebagai anak-anak Malaysia, kita boleh mencapainya.”

Mystical feat: Lim and Chin with their Guinness World Record’s recognition at the Happy Valley theme park in Wuhan, China.

Mystical feat: Lim dan Chin dengan pengiktirafan Guinness World Record pada tema Happy Valley mereka meletak kereta di Wuhan, China.

sehingga ahli-ahli profesional yang mempunyai beberapa peluang untuk membuat rekod sebelum ini tetapi tidak dapat mengambil kerana mereka sibuk dalam perjalanan untuk kerja-kerja mereka.

Mereka akhirnya mendapat peluang untuk berbuat demikian apabila Guangzhou Hakuna Matata Culture Communication Company menjemput mereka membuat persembahan di festival sihir di Wuhan.

Menetapkan rekod itu bukanlah sesuatu yang mudah, terutamanya dalam keadaan berangin yang boleh memberi kesan perbuatan mereka, kata Chin.

Mereka, bagaimanapun, berjaya menariknya keluar, banyak untuk menggembirakan orang ramai.

Chin berkata mereka tidak pernah memberitahu rakan-rakan mereka dan ahli keluarga matlamat mereka, dengan harapan untuk mengejutkan mereka hanya apabila mereka telah dicapai ia.

“Saya menelefon ibu saya dengan segera dan dia gembira,” katanya. “Ramai orang terkejut apabila mereka melihat berita mengenai kami,” katanya.

Video prestasi memecah rekod mereka telah diposkan di laman Guinness World Records Facebook, dengan lebih daripada 100,000 saham dan sembilan juta tontonan setakat ini. Ia boleh dilihat di youtu.be/zrJYhxtGkRg .

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia