Home / Teknologi / Pandu sendiri kereta yang datang lebih cepat daripada yang anda fikirkan: Lyft

Pandu sendiri kereta yang datang lebih cepat daripada yang anda fikirkan: Lyft

Speeding toward the future: Zimmer’s comments come days after Lyft rival Uber launched a driverless car service (pic) in Pittsburgh, Pennsylvania, and with major automakers and technology firms racing to be part of the movement. — Reuters

Memandu laju ke arah masa depan: komen Zimmer ini datang hari selepas Lyft saingan Uber melancarkan perkhidmatan kereta tanpa pemandu (gambar ) di Pittsburgh, Pennsylvania, dan dengan pembuat kereta utama dan firma teknologi berlumba-lumba untuk menjadi sebahagian daripada pergerakan itu. – Reuters

WASHINGTON: Langkah untuk diri memandu kereta akan datang lebih cepat daripada kebanyakan orang berfikir, kata ketua Ridesharing gergasi Lyft.

Dalam masa lima tahun, kenderaan autonomi akan menyumbang majoriti tunggangan Lyft, kata pengasas bersama dan Ketua Eksekutif John Zimmer.

Lyft, yang mempunyai perkongsian dengan General Motors pada kenderaan autonomi, berkata dia melihat sebuah “revolusi pengangkutan” yang berpunca daripada peralihan kepada diri memandu kereta, dan bahawa pada tahun 2025 “pemilikan kereta persendirian akan semua tetapi berakhir pada bandar-bandar utama Amerika Syarikat. “

” sebagai sebuah negara, kita ada kereta diraikan selagi simbol kebebasan dan identiti, “kata Zimmer dalam blog post sederhana pada September 18.

” Tetapi bagi ramai orang – terutamanya millennials – ini tidak berdering benar. Kami melihat pemilikan kereta sebagai beban yang berharga Amerika rata-rata US $ 9,000 (RM37,282) setiap tahun. “

Zimmer berhujah bahawa kenderaan autonomi akan bekerja lebih baik sebagai sebahagian daripada satu kumpulan seperti Lyft kerana kereta Purata digunakan hanya 4% daripada masa dan diletakkan sepanjang masa.

“Ia akan menjadi kedua-dua lebih praktikal dan menarik untuk mengakses kenderaan autonomi apabila mereka adalah sebahagian daripada armada rangkaian Lyft ini,” dia menulis.

comments Zimmer ini datang hari selepas Lyft saingan Uber melancarkan perkhidmatan kereta tanpa pemandu di Pittsburgh, Pennsylvania, dan dengan pembuat kereta utama dan firma teknologi berlumba-lumba untuk menjadi sebahagian daripada pergerakan itu.

Peralihan ini adalah manfaat yang besar kepada alam sekitar, menurut Zimmer.

“Setiap tahun, lebih ramai orang menyimpulkan bahawa ia adalah lebih mudah dan lebih murah untuk hidup tanpa kereta,” katanya.

“Dan apabila kenderaan autonomi rangkaian datang ke tempat kejadian, di bawah kos pemilikan kereta, sebahagian besar penduduk bandar akan berhenti menggunakan kereta peribadi sama sekali.”

Oleh itu, beliau berkata, “persekitaran fizikal bandar akan berubah lebih daripada kita pernah mengalami dalam hayat kami … kami akan mempunyai peluang untuk mereka bentuk semula keseluruhan fabrik bandar kami. Bandar-bandar di masa akan datang mesti dibina di sekitar orang, bukan kenderaan. “- AFP

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

jual beli kereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *