Home / Keluarga / Pada 84 dia mendapati satu cara untuk rasa muda semula, melalui sorak

Pada 84 dia mendapati satu cara untuk rasa muda semula, melalui sorak

At 84 she found a way to feel young again, through cheerleading

Fumie Takino mendapati semangat baru dalam kehidupan, sorak. Foto: AFP

Keluarga

Mengigal barangan itu dalam mini-skirt emas perolok, but kulit putih dan berjabat perak pom-poms, octogenarian Fumie Takino telah menemui mata air belia -. sebagai sorak dilahirkan kembali

Biasanya dikaitkan dengan wanita muda gagah bergelora marah, Takino dan rombongan beliau Nenek bersemangat tweak hidung usia tua, walaupun rendition cepat marah mereka Dreamgirls meninggalkan mereka menyakitkan daripada nafas dan puncak tangki merah jambu mereka menitis dengan peluh.

Takino, 84, telah menerajui lebih daripada 20 warga emas berbuih selama dua dekad selepas pengasas “Jepun Pom-Pom” skuad selepas digigit oleh bug sorak dalam usia pertengahan.

“anda perlu menjadi 55 atau lebih tua,” kata Takino, merujuk kepada kelayakan umur untuk menyertai pasukannya, purata umur yang 70. “Sebaik sahaja anda melanda umur 70, anda perlu mengakui ia menuruni bukit, “tambahnya sambil tersenyum. “Kami telah melalui perjalanan yang panjang dalam tempoh 20 tahun!”

Jepun terkenal dan cergas pesara yang:. Wanita hidup selama purata 87 tahun dan lelaki 80, mendahului jadual liga global

In this picture taken on March 26, 2016, 84-year old Fumie Takino (C), leader of middle-aged and elderly women cheerleading group [19459014[19459005FumieTakinopemimpinwanitapertengahanumurdanwargatuasorakkumpulan”JepunPomPom”danahli-ahlimelaksanakansemasakebangsaansorakdantariankejohanan2016daripadaUnitedSpiritAssociation(AmerikaSyarikat)JepundiTokyo[]

purata “sihat” jangka hayat 10 tahun lebih untuk kedua-dua jantina, bermakna banyak menderita penyakit fizikal dan mental dalam dekad terakhir kehidupan.

Tetapi Takino menegaskan bahawa hobi glamor beliau telah membantu mengurangkan kesan penuaan, setelah ia diambil apabila perkahwinannya adalah di atas batu.

“perkahwinan saya tidak berjalan dengan baik,” katanya mengenai keputusannya untuk masuk ke dalam sorak. “Saya bersabar dengan ia sehingga anak-anak saya berkahwin.”

Takino mengaku dia tidak sentiasa begitu mental dan cergas dari segi fizikal dan tidak akan mempunyai keyakinan untuk mengambil pom-poms kalaulah tidak kerana perubahan hidup lain yang telah membuka jalan

yang pertama datang apabila dia dibungkus dan terbang ke Texas pada usia 53 bertentangan dengan kehendak ibu penuaan beliau -.. tetapi dengan sokongan anak-anaknya

Melengkapkan ijazah sarjana dalam bidang gerontologi di Universiti Texas Utara dan latihan berikutnya di New York, beliau pulang ke rumah dengan rasa baru ditemui kebebasan.

Ironinya, walaupun, ia adalah di Jepun di mana dia dihadapi aktiviti Amerika yang unggul untuk sorak dengan pelbagai mata-pop yang bergerak, dari menara manusia, kuang dan belakang lambungan.

Ia mengambil kira di Jepun sekitar 30 tahun yang lalu, walaupun masih di luar sekolah dan universiti persekitaran yang jarang berlaku.

“Ia meniup fikiran saya,” kata Takino, yang segera menahan lima rakan-rakan untuk mula kumpulan sendiri selepas pendengaran pertama tentang sorak.

The senior women's cheerleading group 'Japan Pom Pom' put on a good show at a recent performance in Tokyo.

kumpulan sorak wanita senior ‘Jepun Pom Pom’ memakai persembahan baik pada prestasi baru-baru ini di Tokyo

dua dekad kemudian, Nenek bercahaya berkumpul setiap minggu untuk latihan intensif -. dan semasa mereka tidak keterlaluan akrobatik, mereka mengambil amalan serius, walaupun menganalisis video diri mereka bertambah baik.

pada awal tahun ini, pasukan itu menyambut ulang tahun ke-20 dengan melakukan sebagai tetamu di Persatuan United Spirit pertandingan (Amerika Syarikat) Warganegara tahunan Jepun, di mana sekolah kebanyakannya tinggi dan pasukan universiti bersaing.

A split is still a split, no matter how old you are.

split a masih berpecah, tidak kira berapa umur anda.

Memandangkan umur mereka, beberapa ahli perlu berhenti untuk isu-isu kesihatan atau untuk menjaga penuaan pasangan, tetapi rekrut baru adalah mudah untuk mencari.

Shinko Kusajima, dalam tahun enam puluhan lewat beliau, kata kawan baru adalah satu tarikan yang besar.

“Apabila anda mendapat lama, anda terus kehilangan rakan-rakan, “katanya pada satu amalan di mana beliau berharap untuk menjadi ahli baru

.” Tetapi anda sentiasa mempunyai rakan-rakan di sini untuk berkongsi masa yang baik. “- AFP

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.