Home / Teknologi / Obama berasal

Obama berasal

potensi besar diri memandu kereta ‘

POTUS-approved: Obama’s endorsement of the technological shift came the same day the United States unveiled a sweeping new regulatory framework for the unexpectedly rapid onset of self-driving automobile technology, just days after Uber broke ground with its first driverless taxis (pic). — Reuters

POTUS diluluskan: sokongan Obama peralihan teknologi datang hari yang sama Amerika Syarikat melancarkan menyapu baru kawal selia rangka kerja bagi permulaan tidak disangka-sangka pesat teknologi kereta pandu sendiri, hanya beberapa hari selepas Uber membuka lembaran dengan teksi tanpa pemandu pertama (gambar). – Reuters

WASHINGTON: Presiden Barack Obama memberi sokongan bersemangat untuk kenderaan pandu sendiri itu, apabila selamat, boleh membuktikan “transformasi,” dalam sekeping pendapat yang diterbitkan september 19.

“pada masa ini, terlalu banyak orang mati di jalan raya kami – 35,200 tahun lepas sahaja – dengan 94% daripada mereka hasil daripada kesilapan manusia atau pilihan,” Obama menulis dalam The Pittsburgh Post- Warta .

“kenderaan automatik mempunyai potensi untuk menyelamatkan puluhan ribu nyawa setiap tahun. Dan sekarang, terlalu ramai warga emas dan Amerika yang kurang upaya, memandu bukan satu pilihan. kenderaan automatik boleh mengubah kehidupan mereka, “katanya.

sokongan Obama peralihan teknologi datang hari yang sama Amerika Syarikat melancarkan rangka kerja kawal selia baru yang luas untuk permulaan tidak disangka-sangka pesat teknologi kereta pandu sendiri, hanya beberapa hari selepas Uber membuka lembaran dengan teksi tanpa pemandu pertama.

Setiausaha Pengangkutan Amerika Syarikat, Anthony Foxx berkata kerajaan persekutuan bercadang untuk menetapkan standard keselamatan untuk kereta masa depan di mana tidak ada manusia yang terlibat dalam memandu, walaupun ketika negeri-negeri masih mengawal kereta dengan manusia di belakang roda.

Mengumumkan, penilaian keselamatan 15 mata untuk sistem kereta tanpa pemandu, Foxx menegaskan bahawa kerajaan mahu bekerja dengan pemaju – termasuk pembuat kereta paling besar serta gergasi teknologi seperti Uber dan Alphabet (Google) – tanpa menghalang mereka usaha.

Obama yang ditekankan di dalam sekeping op-ed bahawa peranan kerajaan memastikan keselamatan adalah kunci.

“Jika sebuah kereta pandu sendiri tidak selamat, kita mempunyai kuasa untuk menariknya keluar jalan raya,” katanya. “Kita tidak akan teragak-agak untuk melindungi keselamatan orang awam Amerika.”

Tetapi “dalam tujuh dan setengah tahun dalam pentadbiran saya, kereta pandu sendiri telah pergi dari sci-fi fantasi untuk yang baru muncul realiti dengan potensi untuk mengubah cara hidup kita. “- AFP

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

jual beli kereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *