Home / Berita / Obama – akan memberitahu anak perempuan untuk ‘pergi untuk itu’ jika mahu mendapatkan

Obama – akan memberitahu anak perempuan untuk ‘pergi untuk itu’ jika mahu mendapatkan

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

FORT LEE, Va (Reuters) -. Presiden Barack Obama berkata pada hari Rabu bahawa beliau akan berbangga jika anak-anak perempuan memutuskan untuk menyenaraikan dalam tentera AS -. tetapi mengakui dia bimbang tentang mereka, terlalu

Obama telah ditanya oleh seorang kolonel tentera Darat Amerika Syarikat bersara di dewan bandar CNN apa yang dia akan berkata kepada anak-anaknya Malia, 18, dan Sasha, 15, jika mereka mahu untuk berkhidmat dalam tentera.

“saya berkata, ‘Pergi untuk itu,” kata Obama, menggambarkan kepada penonton di pangkalan tentera Fort Lee bagaimana diilhamkan beliau telah oleh disiplin dan patriotisme dalam ahli-ahli perkhidmatan beliau telah bertemu semasa beliau menjadi Panglima Besar.

“sekarang, saya akan berbohong jika saya katakan saya tidak akan kadang-kadang mendapat saraf kira-kira pergerakan mungkin, “kata Obama. “Anak-anak anda adalah anak-anak anda. Anda mahu menjaga mereka terletak dalam baju tidur mereka untuk sepanjang kehidupan mereka, jika anda mempunyai peluang.”

Obama berkata beliau ingin melihat lebih ramai rakyat Amerika mendaftar untuk perkhidmatan tentera , terutamanya “orang yang berasal dari kurungan pendapatan yang lebih tinggi” yang “kurang diwakili” dalam tentera, menyatakan ramai orang tidak lagi mempunyai hubungan peribadi dengan lelaki dan wanita berpakaian seragam.

“Anda mula mendapat seperti pahlawan profesional kelas satu peratus dan kemudian anda mendapat 99 peratus yang akan memberi salam dan bersorak pada permainan bola dan akan menghormati veteran kami pada Hari veteran, tetapi lebih dari itu, tidak benar-benar mempunyai bahawa banyak kepentingan, “kata Obama.

(Laporan oleh Roberta Rampton; Penyuntingan oleh Sandra Maler)

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

jual beli kereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *