Home / Keluarga / No sex sila: Mengapa 44% daripada wanita Jepun dara

No sex sila: Mengapa 44% daripada wanita Jepun dara

Lebih daripada 40% daripada muda belum berkahwin Jepun ialah perawan, kajian kerajaan mempunyai ditunjukkan, dan hampir tiga perempat daripada lelaki tidak berada dalam apa-apa jenis hubungan.

tinjauan ini menunjukkan sejauh mana sexlessness di negara di mana dasar bimbang kadar kelahiran rendah semata dan kalah mati pada kesan masyarakat yang semakin tua.

Institut Penduduk dan Penyelidikan Keselamatan sosial menyoal lebih 5,000 lajang berusia 18 hingga 34 mengenai kehidupan mereka di antara lembaran.

Ia mendapati bahawa 42% lelaki dan 44% wanita mempunyai pernah mengadakan hubungan seks.

kajian yang dijalankan pada bulan Jun 2015, menunjukkan bilangan orang yang kekal terpelihara kehormatannya di Jepun semakin meningkat dari masa ke masa.

satu tinjauan sama yang dijalankan pada tahun 2005 mendapati hanya satu pertiga daripada lajang muda sentiasa membujang -. daripada keutamaan atau sebaliknya

2015 kajian juga mendapati bahawa tujuh-dalam-10 manusia tidak berada dalam hubungan, manakala hampir enam dalam sepuluh wanita tidur semata-mata.

More people are abstaining from sex in Japan, and experts say this could contribute to low birthrates in the country.

Lebih ramai orang menahan diri daripada seks di Jepun, dan pakar-pakar mengatakan ini boleh menyumbang kepada kadar kelahiran rendah di negara ini.

statistik antarabangsa langsung setanding adalah orang yang sukar untuk datang oleh, tetapi Jepun secara menyeluruh muncul untuk mempunyai hubungan seks kurang daripada orang-orang di negara-negara maju yang lain.

dalam kaji selidik 2010 oleh badan kerajaan yang sama, 68% orang Jepun 18 hingga 19 tahun kanak-kanak berusia berkata mereka perawan; kajian yang dijalankan pada tahun itu di Eropah oleh pembuat kondom Durex mendapati kadar dara di kalangan mereka yang berumur 15-20 adalah jauh lebih rendah.

Sebagai contoh, kurang daripada 20% daripada muda Jerman telah tidak mengadakan hubungan seks dengan masa yang mereka melanda 20, manakala walaupun dalam sosial konservatif Turkey, angka itu hanya 37%.

libido nampaknya rendah Jepun duduk bertentangan dengan tanggapan ramai pengunjung mempunyai kira-kira sikap negara untuk seks.

Images of mustahil awek – dan sering di bawah berpakaian -. wanita muda adalah biasa dalam komik manga sentiasa ada, video dan VR permainan dan di papan tanda

Pelacuran mudah dilihat di bandar-bandar yang lebih kecil dan negara ini menghasilkan sejumlah besar sekali sering kening pornografi -raising.

Futoshi Ishii, yang mengetuai badan yang dijalankan kaji selidik seks itu akar kepada isu yang seolah-olah menjadi jurang antara bagaimana orang bayangkan kehidupan ini dan bagaimana ia sebenarnya ternyata.

“Mereka mahu berkahwin akhirnya,” katanya kepada Japan Times . “Tetapi mereka cenderung untuk meletakkan ia di luar kerana mereka mempunyai jurang antara idealisme dan realiti,”

“Sebab itu orang berkahwin lewat atau membujang seumur hidup.” Kata Ishii. – AFP RELAXNEWS

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia