Home / Artikel / Ngeri! Remaja Ini Masih ‘Survive’ Walaupun Muka Ditembusi Dengan Pisau 10 Inci

Ngeri! Remaja Ini Masih ‘Survive’ Walaupun Muka Ditembusi Dengan Pisau 10 Inci

Dengan badan yang kurus dan muka yang agak kecil, memang mustahil untuk seseorang yang mempunyai fizikal sebegini untuk survive kalau muka tertusuk dengan pisau panjang.

Tetapi remaja 15 tahun Eli Greg bernasib baik kerana dia masih bernyawa apabila pisau sepanjang 10 inci menusuk ke dalam mukanya masa dia tengah bermain luar kawasan perumahannya.

Tembus sampai ke tengkorak

Keadaan tusukan melalui  pengimbas

Ibunya Jimmy Russel ketika berada di rumahnya di Bourbon County terdengar teriakan dari luar tapi dia endahkan. Pada mulanya ibunya anggap tiada apa-apa yang terjadi sebab budak lelaki suka buat bising itu perkara normal. Namun, tiba-tiba dia dapat rasakan jeritan kali ini lain macam.

“Masa dia buka pintu,muka dia berkumuran darah dan ada besi tercucuk kat muka dia, dan saya betul-betul terkejut”

Ia merupakan sebila pisau sepanjang 10 inci. Eli tak terjatuh dan pisau itu tercucuk di tengkoraknya. Menurut doktor ketika nak cuba keluarkan pisau tersebut prosesnya amat rumat sekali sehinggakan memerlukan orang pakar untuk mengeluarkannya.

“Saya tergamam, saya terus hubungi 911, ia sangat mengerikan”

Dah terkena sikit di bahagian carotid

Terpaksa guna perkhidmatan pakar, bimbang strok, pendarahan teruk yang menjejaskan kehidupan

Jimmy & Eli

Kemudian, pihak ambulans datang dan Eli dikejarkan ke hospital kanak-kanak. Tapi disebabkan kes ini amat parah, doktor memerlukan khidmat yang lebih pakar sebab pisau tu dah dekat sangat ke bahagian catorid tulang.

Kebimbangan utama doktor adalah ia boleh menyebabkan strok atau pendarahan yang teruk dan itu boleh membahayakan kehidupan Eli. Mujurlah Dr. Koji Ebersole dan pasukannya di University of Kansas Health System tahu apa yang perlu dilakukan.

Bagaimanapun, menurut sumber Eli kini berada dlaam keadaan yang stabil. Namun ia ada meninggalkan kesan parut pada muka.

sumber

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.