Home / Berita / New York Times menyokong Hillary Clinton untuk Presiden Amerika Syarikat

New York Times menyokong Hillary Clinton untuk Presiden Amerika Syarikat

WASHINGTON (Reuters): The New York Times disahkan Demokrat Hillary Clinton untuk Rumah putih pada hari Sabtu, berkata dia lebih layak daripada Republikan saingan presiden Donald Trump untuk menangani cabaran yang dihadapi oleh Amerika Syarikat.

Akhbar itu menyifatkan Clinton sebagai “salah satu daripada ahli-ahli politik yang paling kuat bertahan dalam generasinya” dan berkata beliau telah dipaparkan arahan dasar dan nuansa diplomatik sambil membina reputasi untuk batu-batu kecil dan kerjasama kedua-dua parti.

“Komitmen A seumur hidup untuk menyelesaikan masalah dalam dunia sebenar layak Hillary Clinton untuk kerja ini, dan negara ini perlu meletakkan beliau untuk bekerja,” Times berkata bekas setiausaha negara dan senator AS dari New York.

Clinton akan menghadapi mati terhadap Trump pada malam Isnin di pertama daripada tiga perbahasan presiden, dengan undian pendapat menunjukkan beliau membawa sekali yang agak besar ke atas ahli perniagaan New York merapatkan di tengah-tengah keraguan awam berterusan mengenai amanah beliau.

The Times berkata kesilapan Clinton telah menjejaskan persepsi watak beliau, tetapi memuji kerjanya memulihkan kredibiliti AS dalam hal ehwal luar negeri sebagai setiausaha negara dan bagi pihak kanak-kanak, wanita dan keluarga di seluruh kerjayanya.

“Puan Clinton telah menunjukkan dirinya sebagai seorang realis yang percaya Amerika tidak boleh menarik diri di belakang lautan dan dinding, tetapi mesti melibatkan diri dengan yakin di dunia untuk melindungi kepentingan negara dan setia kepada nilai-nilai,” kata akhbar itu.

Ia berkata keputusan Clinton untuk menggunakan pelayan e-mel peribadi untuk kerja-kerja kerajaan sebagai Setiausaha Negara berhak penelitian yang ia telah diterima dalam kempen, tetapi dipertimbangkan di samping cabaran sebenar yang dihadapi Amerika Syarikat ia “kelihatan seperti satu perkara yang melibatkan meja bantuan . “

Dilihat terhadap cabaran-cabaran tersebut, Trump” mengecut kepada benar perkadaran skrin kecil, realiti menunjukkan beliau, “kata Times, menjanjikan editorial lain pada Isnin menjelaskan” mengapa kami percaya Mr Trump sebagai penama yang paling teruk dikemukakan oleh pihak utama dalam sejarah Amerika moden. “

pengesahan daripada lembaga editorial Times tidak menghairankan.

Republikan terakhir Times disokong untuk Rumah Putih merupakan Presiden Dwight Eisenhower pada tahun 1956. Tetapi beberapa akhbar dengan lebih papan editorial konservatif, termasuk Dallas Morning News dan Cincinnati Enquirer, juga baru-baru ini disahkan Clinton.

The Times berkata hujah terbaik Clinton untuk Rumah Putih adalah keupayaannya untuk meningkat kepada cabaran yang dihadapi oleh negara ini.

“Kempen 2016 telah dibawa ke permukaan yang putus asa dan kemarahan miskin dan kelas pertengahan Amerika” menghadapi beban kemelesetan, perubahan teknologi, persaingan asing dan peperangan, katanya.

“Lebih 40 tahun dalam kehidupan awam, Hillary Clinton telah mengkaji kuasa-kuasa ini dan ditimbang jawapan kepada masalah-masalah ini.

“sokongan kami berakar umbi dalam menghormati akal, pengalaman, kekuatan dan keberanian lebih kerjaya perkhidmatan awam hampir berterusan, sering sebagai wanita pertama atau hanya dalam arena ini,” kata akhbar itu.

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.