Home / Berita / Mimpi menjadi kenyataan bagi remaja untuk bertemu idolanya

Mimpi menjadi kenyataan bagi remaja untuk bertemu idolanya

SEPANG: kerja keras dan keazaman sentiasa memberi dan untuk Steen Ledger yang berusia 14 tahun ( gambar ), ia mendapat dia untuk bertemu idolanya -. Formula 1 pelumba Max Verstappen

Pelajar Gardens School International berkata dia mendapat peluang untuk mengalami F1 berbeza tahun ini, terima kasih kepada persaingan sekolah.

“sekolah saya menganjurkan pertandingan kereta di Mac di mana kami dikehendaki untuk merekabentuk sebuah pasukan F1 dan mengesan dan mempunyai perlumbaan drag.

“Pasukan saya memenangi tempat pertama dalam pertandingan itu, supaya kami mendapat trofi, akses kepada salah satu daripada duduk serta akses sehari ke paddock pit semasa perlumbaan utama di F1,” kata Steen dalam satu temu bual di sini semalam.

bapa dan rakan sepasukan beliau turut membantu, terutama dalam mencari penaja untuk membiayai projek berkenaan.

Steen datang untuk acara tersebut dengan bapanya, abang dan rakan sepasukan. Mereka semua memakai baju pasukan Red Bull Racing F1.

Kipas sukan permotoran berkata sebagai dekat dan peribadi dengan berhala itu impian yang menjadi kenyataan.

“Sungguh mengagumkan. Saya telah menjadi peminat F1 sejak 2009. Ini adalah kali ketiga saya datang ke Sepang untuk menonton secara langsung.

“Saya baru sahaja bertemu dengan Max dan ia adalah benar-benar sesuatu. Beliau berkata, ‘Hi!’ Kepada saya. Well, saya benar-benar berasa hebat yang anda tahu, “katanya.

bapa Steen ini, Terrence, berkata keluarganya berpindah ke Malaysia enam tahun lalu dari Australia kerana komitmen kerjanya.

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.