Home / Berita / Mike Pence dan Tim Kane menghadapi mati dalam VP perbahasan

Mike Pence dan Tim Kane menghadapi mati dalam VP perbahasan

HENDERSON, Nev (Reuters) -. US calon presiden Republikan Donald Trump berundur dari memuji Vladimir Putin pada hari Rabu, berkata beliau tidak pasti hubungannya dengan Presiden Rusia yang dia telah digambarkan sebagai pemimpin yang lebih baik daripada Presiden Barack Obama.

pada hari selepas menjalankan mate Mike Pence muncul untuk memecahkan barisan dengan Trump semasa perdebatan presiden maksiat dan dipanggil Putin “kata seorang pemimpin kecil dan membuli,” Trump diselaraskan retorik sebelum ini hangat beliau sendiri terhadap Rusia.

“Saya tidak suka (Putin), saya tidak benci. Kami akan mempunyai melihat bagaimana ia berfungsi. Kami akan lihat, “Trump kepada penyokong semasa berhenti kempen di negeri buaian Nevada. “Mungkin kita akan mempunyai hubungan yang baik. Mungkin kita akan mempunyai hubungan yang dahsyat. Mungkin kita akan mempunyai hubungan betul-betul di tengah-tengah.”

calon presiden Demokrat Hillary Clinton telah mengkritik Trump, yang sering memuji Putin, kerana terlalu selesa dengan pemimpin Rusia dan mempersoalkan kepentingan perniagaan Republikan di Rusia. Mereka pertuduhan berulang kali oleh calon naib presiden beliau Tim Kaine semasa perbahasan dengan Pence pada Selasa.

Sebagai tindak balas, Pence mengecam Putin gangguan di dalam perang saudara di Syria dan sokongan untuk Presiden Syria Bashar al-Assad.

“pemimpin kecil dan membuli Rusia kini menetapkan syarat ke Amerika Syarikat,” kata pence. “bangsa terbesar di bumi hanya menarik diri daripada rundingan mengenai gencatan senjata, manakala Vladimir Putin meletakkan sistem pertahanan peluru berpandu di Syria. “

pertemuan naib presiden menetapkan jadual untuk perdebatan presiden kedua pada hari Ahad di St. Louis antara Clinton dan Trump, yang memerlukan untuk pulih daripada prestasi yang berbatu dalam perdebatan yang pertama, salah satu yang memberikan Clinton rangsangan dalam undian pendapat negara dengan 8 Nov Pilihan raya Hari hanya lima minggu lagi.

di Nevada, Trump mencadangkan Rusia boleh menjadi sekutu yang berharga dalam memerangi negara Islam, juga dikenali dengan singkatan ISIS.

“Saya akan mengatakan jika kita dapat bersama-sama dengan Rusia dan Rusia keluar dengan kami dan mengetuk neraka daripada ISIS, tidak apa-apa dengan saya, orang,” katanya.

Trump meraikan prestasi perbahasan yang kuat oleh Pence, gabenor Indiana, dan berkata gandingan beliau telah memenangi pada gaya dan mengenai isu-isu.

“Dia mendapat ulasan hebat daripada saya dan semua orang,” Trump memberitahu sekumpulan pastor dan pemimpin berkumpul di sebuah Christian akademi di Las Vegas.

SERANGAN dEBAT

pertemuan antara Pence dan Kaine, seorang senator AS dari Virginia, adalah satu-satunya perbahasan antara naib pesaing presiden, dan kedua-dua menghabiskan sebahagian besar mereka masa menyerang antara satu sama lain rakan-rakan berjalan.

Selama lebih dari 90 minit pada Longwood University di Farmville, Virginia, Pence cuba menonjolkan imej sebagai kehadiran meyakinkan, berbeza dengan Trump besar mulut, manakala Kaine cuba untuk menakut-nakutkan pengundi dari Trump dan membuat Clinton kelihatan lebih boleh dipercayai.

A CNN / ORC snap suara mengisytiharkan Pence pemenang dengan sokongan 48 peratus, berbanding dengan 42 peratus bagi Kaine, yang sering diganggu lawannya.

penonton televisyen untuk perbahasan adalah 35.6 juta penonton, menurut data awal, kira-kira separuh daripada bilangan yang menonton pertemuan pertama antara Trump dan Clinton.

strategi Republikan berkata prestasi perbahasan Pence yang kukuh boleh memberi pengajaran untuk Trump pada bagaimana untuk mendekati perdebatan kedua -. Jika beliau bersedia atau mampu untuk belajar

“Trump diharapkan dapat mengambil pengajaran – don ‘t marah, janganlah jadi kurang sejuk anda, jawab soalan yang anda mahu untuk menjawab, “kata ahli strategi Republikan John Feehery. “Perkara yang paling besar adalah untuk tidak menjadi bingung dan dapat tersenyum apabila anda diserang.”

Clinton bertemu dengan penasihat kepadanya Washington, DC, rumah pada hari Rabu dan tidak muncul semasa kempen. Seorang pembantu berkata dia bercakap melalui telefon dengan Kaine dan mengucapkan tahniah di atas prestasi perbahasannya.

“Mike Pence tidak mahu mempertahankan Donald Trump, dan sebagai Senator Kaine berkata, jika anda tidak boleh mempertahankan orang yang di bahagian atas tiket, bagaimana anda boleh meminta orang ramai untuk mengundi anda, “kata pengerusi kempen Clinton John Podesta kepada pemberita di luar rumahnya.

(Versi cerita perbaikan sebutkan dalam perenggan ke-3 untuk meletakkan Putin dalam kurungan )

(laporan tambahan oleh Amanda Becker; Penulisan oleh John Whitesides; Penyuntingan oleh Alistair Bell)

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.