Home / Teknologi / Merkel sekutu mengancam Facebook dengan denda lebih ucapan benci talian

Merkel sekutu mengancam Facebook dengan denda lebih ucapan benci talian

Hurry up!:  Kauder said politicians were running out of patience with efforts by social media providers to crack down on hate speech. — Reuters

Cepat !: Kauder berkata ahli politik sudah hilang sabar dengan usaha oleh penyedia media sosial untuk melumpuhkan pada ucapan benci. – Reuters

GERMANY: A Jerman konservatif kanan telah memberi amaran Facebook ia boleh menghadapi denda jika ia gagal untuk bertindak lebih cepat untuk menangani ucapan benci dalam talian, dan beliau berkata kerajaan boleh mencadangkan perundangan langkah-langkah dalam tahun baru.

Bercakap pada sidang parti Canselor Angela Merkel Demokrat Kristian (CDU) di Essen, barat Jerman, Volker Kauder mencadangkan ahli politik sudah hilang sabar dengan usaha oleh penyedia media sosial untuk melumpuhkan ucapan benci .

“Saya menjangkakan daripada syarikat-syarikat besar seperti Facebook bahawa mereka mematuhi undang-undang. Jika mereka tidak dihormati, kita mesti berfikir tentang kemungkinan baru, denda sebagai contoh,” katanya.

Facebook menurun komen segera terhadap kenyataan beliau.

Jerman dilihat sebagai pelopor ketika datang untuk memaksa Facebook untuk meningkatkan usaha kepada polis dalam talian ucapan benci, yang telah meningkat di sini berikutan kemasukan hampir satu juta pendatang, terutamanya daripada Timur Tengah, tahun lepas.

Ahli-ahli politik juga bimbang tentang bagaimana ucapan benci dan berita palsu boleh mempengaruhi pendapat awam menjelang pilihan raya yang akan datang tahun yang padanya Merkel akan bertanding untuk penggal keempat dan menghadapi yang semakin popular kanan.

Kauder menolak hujah oleh Facebook – yang mempunyai kira-kira 1.6 bilion pengguna bulanan -. bahawa ia adalah sukar untuk cepat mengeluarkan kandungan kerana jumlah data ia telah berurusan dengan

“Mereka berkata terdapat terlalu banyak. Tetapi pengilang auto besar yang menghasilkan berjuta-juta kereta tidak boleh mengatakan: “Saya menghasilkan begitu banyak kereta yang saya tidak boleh menjamin mereka semua selamat. ‘ Tidak, itu tidak dihidupkan. Saya mengharapkan dan permintaan daripada Facebook bahawa undang-undang ditegakkan. “

Tahun lepas, Menteri Kehakiman Heiko Maas menubuhkan sebuah pasukan petugas yang terdiri daripada wakil-wakil dari Facebook, YouTube Google dan Twitter serta kumpulan bukan keuntungan untuk membincangkan cara-cara untuk memerangi kenaikan ucapan benci dalam talian.

pembekal platform mendaftar untuk kod sukarela kelakuan untuk mengambil tindakan untuk menghapuskan jawatan kebencian dalam tempoh 24 jam.

Keputusan kaji selidik yang disiarkan pada bulan September oleh kumpulan yang memantau ucapan benci mendapati Facebook dikeluarkan kira-kira 46% daripada kandungan yang tidak dibenarkan yang dilaporkan oleh pengguna dalam masa 24 jam, jauh lebih daripada YouTube dan Twitter yang dipadam hanya 10% dan kira-kira 1%.

Maas telah berkali-kali memberi amaran bahawa dia akan mencadangkan undang-undang jika rangkaian media sosial tidak mengeluarkan sekurang-kurangnya 70% daripada ucapan benci pada Mac tahun depan.

Kauder berkata Maas, ahli Demokrat sosial, rakan komponen junior Merkel, telah menjadi terlalu mudah di media sosial.

“kami mengadakan perbincangan meja bulat dan kini kita perlu menunggu … tetapi selepas rehat Krismas adalah akhir perbincangan meja bulat. Kami telah duduk di meja bulat cukup lama. Sekarang kita mahu melihat tindakan. “- Reuters

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.