Home / Sukan / Mercedes berwaspada dalam jangkauan tajuk triple

Mercedes berwaspada dalam jangkauan tajuk triple

SEPANG, Malaysia (Reuters) – Mercedes kelihatan hampir pasti untuk membalut mereka pengeluar Formula ketiga berturut-One ‘mahkota di Grand Prix Malaysia Ahad ini tetapi hantu kekalahan yang jarang berlaku dalam perlumbaan tahun lalu masih menghantui mereka.

juara telah memenangi semua tetapi satu perlumbaan musim ini dan tiba di litar Sepang 222 mata di hadapan pencabar terdekat Red Bull dan 237 di hadapan Ferrari.

Dengan maksimum 215 mata didapati daripada lima perlumbaan yang tinggal selepas Ahad, Red Bull dan Ferrari hanya boleh berharap sesuatu menyimpan pendahulu kejuaraan Nico Rosberg dan Lewis Hamilton off podium.

dengan perlumbaan berpindah ke Oktober dari baru-baru ini awal musim Mac alurnya, Mercedes boleh menjadi pasukan pertama merangkul mahkota pengeluar di Malaysia sejak Ferrari pada tahun 2000.

pasukan Jerman enggan menggoda nasib, bagaimanapun, setakat yang perlumbaan preview rasmi mereka tidak menyebut langsung kemungkinan merangkul kejuaraan di Sepang.

“Seperti Singapura, ini adalah satu bangsa di mana kita kurang berprestasi tahun lepas, jadi kita perlu untuk menolak keras untuk memperbaikinya, “kata pengurus pasukan Toto Wolff. “Kami berada dalam keadaan yang baik -. Tetapi kita mesti kekal pada jari kaki kami untuk mendapatkan bola ke atas baris”

The 5.5 km Sepang litar sentiasa melemparkan peluang untuk membuat kejutan, dengan Red Bull, Daniel Ricciardo sangat berminat untuk mengambil kesempatan selepas datang agonizingly dekat dengan kemenangan di Singapura.

potensi shake-up boleh menjadi lebih besar tahun ini dengan litar timbul semula dan kecerunan beberapa sudut berubah.

Mercedes telah diuruskan kekalahan mengejut musim lalu apabila Ferrari, Sebastian Vettel menang, menamatkan kemarau kemenangan paling lama pasukan Itali di lebih dua dekad.

Tetapi Rosberg dibuang kenangan hujung minggu yang sama di luar warna untuk Mercedes di Singapura tahun lepas dengan kemenangannya di jalan-jalan yang terang-benderang daripada negara bandar raya ini dua minggu yang lalu.

Jerman telah melompat semula ke dalam memimpin keseluruhan, membuka kelebihan lapan mata ke atas Hamilton, dengan kemenangan ketiga berturut-turut dan kelapan musim ini.

Tidak ada pemandu yang pernah gagal untuk mengambil tajuk selepas memenangi lapan atau lebih kaum dalam satu musim dan Jerman sudah mula kelihatan seperti dia mempunyai ukuran Hamilton.

“Saya mempunyai berjalan baik akhir-akhir ini dan saya menikmati masa ini,” kata Rosberg. “Tetapi sejauh perlumbaan seterusnya pergi, atau yang akan datang selepas itu dan sebagainya … ia permainan sesiapa pun.”

juara Triple Hamilton, yang menjadi defisit 43 mata mendahului 19 mata dengan kilat enam kemenangan daripada tujuh perlumbaan menuju ke cuti musim panas Ogos, akan cuba membalas dengan apa yang akan menjadi kemenangan ke-50.

Compatriot Jenson Button, membuat jalan untuk rookie Stoffel Vandoorne di McLaren musim depan, juga akan menjadi tumpuan kerana dia garisan untuk start-300.

(Penyuntingan oleh Alan Baldwin)

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.