Home / Teknologi / Mercedes berjanji untuk pergi elektrik menjelang 2019 dengan EQ Generation

Mercedes berjanji untuk pergi elektrik menjelang 2019 dengan EQ Generation

Taking on Tesla: Power for the first EQ-badged car comes from two electric motors.  —  AFP Relaxnews

Mengambil Tesla: Kuasa untuk kereta EQ-badged pertama berasal dari dua motor elektrik. – AFP RELAXNEWS

Mercedes-Benz telah secara rasmi mengambil balutan luar kenderaan yang secara rasmi akan mengambil plug-in permotoran perjuangan elektrik Tesla. Dan manakala EQ Generation ‘hanya’ satu konsep di tahun ini Paris Motor Show, ia akan memukul jalan raya dunia sebenar dalam tempoh tiga tahun akan datang dan akan menawarkan pemilik pelbagai 310 batu – itulah 500km – antara caj, apabila ia

“pemacu elektrik adalah masa depan Itulah sebabnya kita melabur secara besar-besaran dalam armada bateri-elektrik dan dalam teknologi bateri -… termasuk sebagai menyimpan tenaga untuk kegunaan peribadi dan perindustrian dengan EQ, kami pergi selangkah ke hadapan. di bawah jenama ini, kami menggabungkan keseluruhan pengetahuan kami mengenai mobiliti elektrik pintar dari Mercedes-Benz, “kata Ola Källenius, Ahli Lembaga Pengurusan Daimler AG dengan tanggungjawab bagi Mercedes-Benz Cars Sales.

Kuasa untuk kereta EQ-badged pertama berasal dari dua motor elektrik, satu ditempatkan di setiap gandar untuk output gabungan sebanyak 400 HP. Dan manakala kereta kelihatan seperti Mercedes SUV sedia ada dari jauh, pada pemeriksaan lebih dekat rawatan luar dan permukaan yang sangat berbeza untuk membuat kereta yang licin sebagai mungkin untuk mengurangkan rintangan udara.

Semua yang bermaksud bahawa kereta itu akan pergi lebih jauh daripada generasi semasa Tesla Model X tetapi tidak sejauh EV Volkswagen dicadangkan ID, juga mendedahkan Khamis di Paris. Ia akan meliputi sehingga 600 kilometer pada bayaran, tetapi hanya apabila ia masuk ke dalam pengeluaran pada tahun 2020.

Walau bagaimanapun, Renault Zoe baru, yang seterusnya dijual pada awal tahun depan dan merupakan salah satu kereta bintang pada pendirian Renault , akan menawarkan pelbagai 400 km atas tuduhan yang sama sekarang. Itu satu peningkatan 100 batu pada model semasa – yang berkongsi asas tidak dan pemacu teknologi kereta api dengan daun Nissan -. Dan ia akan kurang daripada Mercedes A Class yang dinyatakan terlalu kos

Oleh itu, serta akan jarak, EQ Generation akan perlu untuk menyampaikan sesuatu yang lebih supaya ia benar-benar adalah satu objek plug-dalam keinginan automotif. Tetapi syarikat itu mempunyai tiga tahun untuk mencapai matlamat ini.

Selain mempamerkan apa yang ia percaya adalah masa depan arus perdana, walaupun permotoran arus perdana premium, Mercedes juga mengesahkan bahawa ia membangunkan hypercar hibrid dengan pasangan prestasi, AMG, yang akan menggunakan teknologi yang sama yang telah melihat ia memenangi 2014 dan 2015 Formula 1 pemandu dan pengeluar kejohanan.

“Di bawah utama bagi Mercedes-AMG, syarikat-syarikat prestasi kami akan bergabung tenaga dan mewujudkan perkhidmatan yang lebih berkesan dan pada masa yang sama, yang paling dinamik dan AMG paling hebat sepanjang masa – malah mungkin memanggilnya kereta hyper. ia akan menunjukkan bagaimana kita akan membawa jenama prestasi kita ke masa depan dengan teknologi drivetrain sangat cekap dan bijak, “kata Prof. Dr. Thomas Weber, Ahli Lembaga Pengurusan Daimler AG Penyelidikan Kumpulan dan Mercedes-Benz Pembangunan Cars.

Apa lagi, kereta ini akan menjadi kenyataan pengeluaran dalam tempoh dua tahun akan datang, bermakna ia akan berlaku jualan tepat pada masa yang sama seperti F1 Aston Martin sendiri menyerap hypercar, AM RB001, kini dalam pembangunan dengan kerjasama Red Bull Racing. – AFP RELAXNEWS

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia