Home / Percutian / Menyelesaikan masalah letak kereta basikal

Menyelesaikan masalah letak kereta basikal

Solving the problem of bicycle parking

rak letak kereta basikal Creative Ideal Property Group di Bayan Lepas, Pulau Pinang. Gambar Fail

Adventure

Salah satu isu kecil tetapi penting yang mencegah orang dari berbasikal adalah kekurangan tempat letak kereta basikal.

Sebagai contoh, pelumba Jun Kit mengulas mengenai Rapid halaman KL Facebook:

“tiada rel keselamatan untuk basikal rantaian di stesen-stesen LRT paling (terutama di Subang). Saya melihat basikal dirantai ke paip kecemasan kebakaran atau paip air. Ini tidak boleh jalan. SILA memikirkan cara untuk menyediakan kemudahan tempat letak kereta basikal ke stesen anda secepat mungkin “

Rapid KL menjawab:”. Kami berkongsi kebimbangan anda dengan pasukan kami untuk tindakan selanjutnya. Kami menghargai kesabaran dan pemahaman mengenai perkara ini anda. “

Apabila menguji sambungan LRT barisan baru baru-baru ini, saya mendapat kira di Balai Puchong Jaya dan berbasikal ke IOI Mall yang berdekatan. Seorang pengawal keselamatan kemudian meminta saya untuk pergi ke tempat letak kereta motosikal.

Tetapi pihak berkuasa dan pengurusan bangunan swasta perlu memahami bahawa basikal BUKAN motosikal. Basikal LIGHT dan dengan mudah boleh terbawa-bawa.

Itulah sebabnya penunggang basikal perlu mendapatkan binatang logam sekalian mereka (ada yang boleh kos beberapa ribu ringgit) ke rak besi di kawasan letak kereta basikal yang betul. Tempat-tempat ini perlu cukup terang dan boleh dilihat oleh orang atau pengawal keselamatan, tidak beberapa grotty, gelap, sudut bawah tanah di mana pencuri boleh mencuri bahagian basikal atau memotong kunci.

Cyclist Hau Young mengulas bahawa stesen LRT Ampang melihat ramai orang menunggang basikal dan tempat letak kereta mereka di sana.

“Terdapat struktur seperti gelombang khas atau rak untuk mengunci basikal di stesen,” katanya.

Some shopping malls such as 1 Utama in Petaling Jaya provide proper parking racks for cyclists.

Beberapa membeli-belah pusat seperti 1 Utama di Petaling Jaya menyediakan rak letak kereta yang betul untuk penunggang basikal.

Tanpa kawasan letak kereta basikal yang betul, penunggang basikal biasanya perlu mencari pagar, tiang lampu atau caci maki tempat untuk mengunci basikal mereka ke.

Sesetengah pusat membeli-belah tidak penunggang basikal dialu-alukan. Joseph Tan mengimbas kembali bagaimana satu pusat membeli-belah mewah (yang mendakwa menjadi mesra alam) di kawasan Bukit Bintang KL mengejar dia dan rakan-rakan pelumba beliau jauh.

“Mereka tidak membenarkan kami untuk berhenti di jalan masuk rumah mereka. Salah satu basikal kami mempunyai tusukan dan kami pergi ke sebuah lorong belakang. Di sana mereka shooed kita jauh juga. “

Walau bagaimanapun, pusat membeli-lain seperti 1 Utama di Petaling Jaya yang menyokong penunggang basikal, dan mereka juga mempunyai rak khas (dalam paparan penuh pengawal keselamatan) untuk meletak basikal.


Folding bikes are getting more popular. Filepic [19459012basikal] Folding semakin popular. Gambar Fail

Berita baik untuk penunggang basikal! Mereka akan dapat membawa basikal dilipat mereka di atas kapal LRT selepas semua.

Artikel-artikel mengenai berbasikal ke stesen LRT membuat kesan kepada Prasarana, pengendali sistem LRT.

“Terima kasih banyak kerana cerita-cerita yang hebat untuk menyokong mobiliti yang lebih besar melalui LRT dan foldies, “kata Lim Jin Aun, Ketua Kumpulan Komunikasi dan Pemasaran Strategik, Prasarana.

Adakah mereka akan menimbang untuk membenarkan foldies di atas kapal LRT kerana mereka adalah tidak lebih besar daripada beg bagasi

“Ia agak mencabar untuk membawa foldies di atas kapal semasa waktu puncak kerana kereta api kami cukup dibungkus kemudian,” jelas Lim, yang menambah bahawa garis panduan Rapid KL pada basikal lipat telah disesuaikan daripada sistem Taipei Metro.

“Jika mereka membawa foldies (ke LRT) pada waktu puncak, ia perlu disimpan di dalam tempat yang betul seolah-olah anda telah menjalankan bagasi.”

dengan kata lain, foldies perlu memenangi jika digunakan dalam LRT pada waktu puncak. Lim menambah bahawa foldies tidak boleh lebih besar daripada orang-orang dengan roda 20 inci.

Untuk kali puncak, penunggang basikal boleh membawa foldies mereka terdedah (terbongkar, tetapi dilipat) ke kereta api.

Incoming search terms:

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

jual beli kereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *