Home / Berita / Menteri Pertahanan Jerman melihat keputusan musim luruh ini di pesawat pengangkutan yang lebih kecil

Menteri Pertahanan Jerman melihat keputusan musim luruh ini di pesawat pengangkutan yang lebih kecil

BERLIN (Reuters) – Menteri Pertahanan Jerman Ursula von der Leyen berharap untuk membuat keputusan musim luruh ini sama ada untuk memperoleh pesawat pengangkutan tentera yang lebih kecil untuk menutup jurang dalam keupayaan sekali pengangkutan Transall meninggalkan perkhidmatan pada 2021, katanya kepada Reuters dalam satu wawancara.

Jerman adalah sebahagian daripada konsortium Eropah yang dibiayai pembangunan bermasalah pesawat pengangkutan A400M oleh Airbus, tetapi kajian Jerman telah menunjukkan ia akan memerlukan beberapa pesawat yang lebih kecil sejak A400M tidak boleh mendarat di landasan bersedia.

keupayaan itu kini dikendalikan oleh kumpulan pesawat sedia ada pesawat pengangkutan Transall, yang tarikh kembali ke tahun 1960-an, tetapi perlu ditangani sebaik sahaja pesawat telah bersara.

“Saya optimistik bahawa kita akan dapat memberikan jawapan jatuh ini,” kata von der Leyen dalam satu temu bual yang disiarkan pada Khamis. “Ia termasuk bagaimana kita mahu menutup jurang keupayaan yang dijangka untuk masa selepas 2021.”

Von der Leyen enggan mengulas sama ada Jerman boleh membeli pesawat pengangkutan C-130J Super Hercules dibina oleh Lockheed Martin Corp sendiri atau dengan negara-negara lain.

Dia berkata Jerman bekerjasama dengan negara-negara lain yang terlibat dalam program A400M tentang bagaimana untuk menampung keperluan tidak ditangani dengan kapal terbang pengangkutan yang baru.

“oleh kerana A400M itu adalah bersama program oleh beberapa negara, kita memeriksa sama ada kita boleh mengisi jurang ini dengan beberapa negara-negara, “katanya. “Kami sedang berbincang dengan beberapa negara yang sangat berminat dalam kerjasama seperti itu.”

Von der Leyen tidak menamakan negara-negara, tetapi sumber-sumber biasa dengan perkara itu berkata Jerman telah berada dalam perbincangan dengan Perancis, yang mempunyai telah membuat keputusan untuk membeli 4 buah pesawat C-130J, dan Britain, yang merupakan pelanggan pelancaran bagi J-model kuda beban Lockheed C-130 pada tahun 1998 dan telah berkata ia menyasarkan menjual beberapa pertama C-130Js ia membeli.

sumber kerajaan berkata pada masa lalu bahawa pembelian pesawat lain akan menjadi pilihan terakhir, dengan pegawai-pegawai berharap untuk membangunkan satu penyelesaian multinasional, seperti pajakan keupayaan pengangkutan dari Britain, Amerika Syarikat atau Perancis.

Jerman juga telah melihat membeli pesawat dengan negara-negara lain dan mengendalikan mereka bersama-sama.

Von der Leyen enggan mengulas jumlah keseluruhan denda yang Airbus menghadapi kelewatan dalam penghantaran pesawat A400M itu. Beliau berkata rundingan berterusan mengenai isu itu.

“Di bawah kontrak semasa, setiap hari kelewatan kos wang syarikat. Jumlah keseluruhan akan bergantung kepada berapa cepat pengilang boleh menyelesaikan masalah dan menyampaikan apa yang dijanjikan, “katanya.

Pada awal bulan ini, Airbus membuat penghantaran kedua pesawat A400M ke Jerman tahun ini, dengan beberapa lagi kapal terbang yang akan dihantar sebelum akhir tahun ini.

(Laporan oleh Sabine Siebold, Laporan tambahan oleh Andrea Shalal; Penyuntingan oleh Peter Cooney)

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.